הרשויות באיראן מפסיקות את האיסור לשימוש בוואטסאפ ובחנות האפליקציות של גוגל, זאת כצעד ראשון להפחתת המגבלות על האינטרנט, כך דיווחו שלשום כלי תקשורת ממלכתיים באיראן.
לרפובליקה האסלאמית יש כמה מהחוקים הנוקשים ביותר בעולם בהקשר לשימוש באינטרנט, אבל החסימות שלה על רשתות חברתיות אמריקאיות כמו פייסבוק, X (טוויטר לשעבר) ויוטיוב לא ממש עובדות, מכיוון שאיראנים צעירים שמבינים קצת בטכנולוגיה משתמשים ב-VPN כדי לעקוף את החוקים האלה.
"הושג רוב בהצבעה להסרת המגבלות על הגישה לכמה פלטפורמות זרות פופולריות כמו וואטסאפ וגוגל פליי", נכתב ביום שלישי בסוכנות הידיעות הרשמית של איראן IRNA, בהתייחסה לפגישה בנושא בראשות הנשיא החדש מסעוד פזשכיאן. "היום נעשה הצעד הראשון בהסרת מגבלות האינטרנט", ציטט IRNA את שר המידע והתקשורת האיראני, סאטאר האשמי.
امروز گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم. از پیگیری رییسجمهور و همراهی رسانهها و فعالان ممنونم و بیش از پیش به این همراهی و همدلی نیازمندیم.
این مسیر ادامه دارد…
הרשתות החברתיות הן כלי נפוץ מאוד לארגון הפגנות נגד הממשלה באיראן. וואטסאפ הייתה פלטפורמת ההודעות השלישית הכי פופולרית באיראן אחרי אינסטגרם וטלגרם. האיסור על וואטסאפ וחנות האפליקציות של אפל החל בשנת 2022 במהלך הפגנות המוניות נגד הממשלה על מותה של אישה, שהוחזקה על ידי משטרת המוסר במדינה בשל הפרה לכאורה של קוד הלבוש שנאכף בקפדנות.
ההפגנות נרגעו ב-2023 לאחר תגובה אלימה של המשטרה וכוחות הביטחון שהובילה למותם של מאות בני אדם ולמאסר של אלפים. בחודש ספטמבר קראה ארצות הברית לחברות הטק הגדולות בעולם לעזור לעקוף את הצנזורה המקוונת במדינות המחשיכות חלקים מהאינטרנט, כולל איראן.