ה-AI של וואטסאפ כבר עושה לחברת האם פאדיחות: שירות חדש של וואטסטאפ, שהושק בינתיים רק בחו"ל, מאפשר לכל משתמש ליצור מאפס סטיקר חדש, כשכל מה שנדרש זה לרשום בתוכנה טקסט - והבינה המלאכותית יספק תמונות (סטיקרים) שנוצרו מאפס לשימוש מיידי. רק שהפיצ'ר החדש כבר התחיל להעלות אימג'ים מטרידים ובעייתים.
עיתון הגרדיאן מדווח כי כמה משתמשים שניסו את הפיצ'ר החדש, גילו שאם כותבים ל-AI את המילה "פלסטין", "פלסטיני" או "ילד פלסטיני", הרבה פעמים התוצאה תהיה ילד המחזיק רובה. הפיצ'ר של וואטסאפ אמור לייצר סטיקר חדש שלא היה קיים קודם לפי פקודה טסקטואלית - ומספר אנשים שניסו את הפיצ'ר דיווחו שברוב המקרים ה-AI יצייר ילד פלסטיני ככזה שמחזיק רובה ביד.
בגרדיאן מדווחים שבחברת מטא, הבעלים של וואטסאפ והמפתחים של כלי ה-AI, מודעים לבעיה ומנסים לטפל בה. כלי בינה מלאכותית לרוב עושים אגריגציה של אימג'ים שהם מוצאים ברשת, וככל הנראה שהמודל של חברת מטא אומן על הרבה מאוד תמונות של פלסטינים המחזיקים בנשק. לעומת זאת, משתמשים שכתבו ל-AI את המילים "ישראל", "ישראלי" או "ילד ישראלי" לא קיבלו שום נשק. אפילו אם כתבו "הצבא הישראלי" לא התקבלו אנשים המחזיקים רובים.
באוסטרליה דרשו לפתוח בחקירה
בעקבות הדיווח, סנטור אוסטרלי ביקש מהרגולטור האמון על בטיחות ברשת לפתוח בחקירה בעקבות מה שהוא מכנה "תמונות גזעניות ואיסלמופוביות המופקות ע"י מטא". הסיפור הנוכחי מגיע על רקע טענות כלפי חברת מטא שהיא הורידה את החשיפה עבור חשבונות פייסבוק ואינסטגרם התומכים בצד הפלסטיני של המלחמה.
לפי הטענות, חשבונות הפועלים ברשתות החבריות שבבעלות מטא מקבלים חשיפה נמוכה יותר אם הם עוסקים במלחמה בין ישראל לחמאס, ואף ישנם משתמשים שטוענים כי הם איבדו חשיפה משמעותית בחודש האחרון בשל העובדה שהם מצדדים בצד הפלסטיני של הוויכוח ברשת. מטא מכחישה את הטענות האלה, וטוענת שבתחילת החודש, בשל באג במערכת, כל פוסט שעסק במלחמה זכה לחשיפה נמוכה יותר. מאז, לפי טענת מטא, הבאג המדובר תוקן.