הסוף להשמנה: פיצה בריאה, מזינה ובעיקר לא משמינה - כזו שאפשר לאכול, אם רוצים, מבוקר עד ערב. במקום מלח היא מכילה אצות, וחלק מרוטב העגבניות שלה מורכב ממחית פלפלים - אך הטעם זהה לפיצה בסניף ליד הבית.
המדען, פרופסור מייק לין מאוניברסיטת גלזגו שבאנגליה, משוכנע שהרכיב את הפיצה המושלמת. לטענתו, הערך התזונתי שלה כה מאוזן, שניתן לאכול אותה שלוש פעמים ביום, מדי יום, או לפחות עד שיימאס לכם לחלוטין מפיצה.
בצק פריך,רוטב עגבניות ומוצרלה. כנראה שהמרכיבים הפשוטים והשילוב של שלושתם - עשו את שלהם. הפיצה שמקורה באיטליה נחשבת למזון מהיר, זול וזמין לאורך מאות שנים.
המהגרים האיטלקים הביאו איתם את המתכונים לארה"ב, והשאר היסטוריה.
לחצו כאן אם אתם רוצים לזכות בטאבלט
אצות במקום מלח - פחות נתרן
למרות הסברה שהפיצה היא מזון מהיר לא בריא, מפתיע לגלות בדיוק את ההיפך. פיצה אחת מכילה 30 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת למבוגר של פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. אולם רבים אוכלים את הפיצות הקפואות הנמכרות ברשתות המזון - ואלו לטענת החוקרים לא מספקות את מה שהגוף יכול להפיק מפיצה ביתית למשל.
פרופסור לין מספר שהשינויים הדרושים לפיצה, בשביל לאזן אותה היו מעטים יחסית: "כדי להפחית את כמות המלח הוא השתמש באצות, שמכילות פחות נתרן, אבל מוסיפות לתזונה חומרים נחוצים כמו ויטמין B12 ויוד. אחוז מסוים מרוטב העגבניות הוחלף במחית פלפלים אדומים, שמספקת לגוף ויטמין C, ליקופן וסיבים תזונתיים. בנוסף לאלו, כוללת הפיצה גם תוספי ויטמינים ומינרלים שנחוצים לגוף", הוסיף המדען.
השאלה המרכזית שעולה היא כמובן טעמה של הפיצה. וכאן מדגיש פרופסור לין כי "100% מהנבדקים שטעמו את הפיצה טענו שהיא טעימה - לעתים אף יותר מפיצות מוקפאות של חברות בריטיות מתחרות". עכשיו נותר לתהות מתי תעשה הפיצה הבריאה עלייה לישראל.