דיבור גס ומלוכלך עשוי להיות, למעשה, די טוב עבורכם - כך טוען מחקר חדש. לראשונה, פסיכולוגים גילו שלקללות יש גם צד חיובי. על פי המחקר, הן מקלות על הכאב.
במחקר שמתפרסם היום בירחון NEURO REPORT, מתוארת הדרך שעל פיה המומחים הסיקו את המסקנות. הם ריכזו 67 סטודנטים וביקשו מהם להניח את הידיים במים קרים כקרח. הנחקרים קיבלו אישור להגיד מילה אחת - ככל שיחפצו. הסטודנטים שקיללו דיווחו בסופו של התהליך על פחות כאב, והם גם אלה שהצליחו לשמור את ידיהם בתוך המים הקפואים למשך יותר זמן. 40 שניות יותר, בממוצע.
החוקרים: הקללות והדיבור - בשני חלקים שונים של המוח
למרות שקללות אינן מתקבלות בברכה בשום חברה, החוקרים מטילים עכשיו את השם הרע של הקללות בספק. "קללה היא כזו תגובה נפוצה לכאב, שחייבת להיות סיבה הגיונית למעשה", אומר הפסיכולוג ריצ'ארד סטאן מאוניברסיטת קיל באנגליה, שהוביל את המחקר. "אני מציע לאנשים, אם אתם נפגעים - תקללו!".
איך בדיוק הקללות משפיעות על מערכת העצבים איש עדיין לא יודע בוודאות, אבל הפסיכולוגים משערים שמעגלי העצבים במוח קשורים לרגשות. מחקרים קודמים טוענים שמילים אחרות שאינן קללות נוצרות באזור ספציפי בצד השמאלי של המוח, בעוד קללות וזעקות נמצאות דווקא בעומק האזור הימני של המוח.
המחקר החדש נתמך על עוד מחקרים שנעשו בעבר, אחד מהם נערך באוניברסיטת הרווארד היוקרתית, על ידי הפסיכולוג סטיבן מינקר, שהשווה בין הקללות לבין תגובת חתול שמשהו התיישב עליו. "אני סבור שקללה היא מנגנון הגנה, בו חיה שנפצעת או נפגעת במהלך קרב, משחררת קריעות ורעשים זועמים כדי להפחיד את התוקף", אמר אז החוקר.