ייצור קטן, מכוער - אבל בריא יותר מאיתנו. החולד (צילום: Bassem18, ויקיפדיה)
ייצור קטן, מכוער ובריא. החולד | צילום: Bassem18, ויקיפדיה

האם הפתרון לרוב המחלות הקשות של בני האדם טמון בפיצוח הגנום של החולד, המכרסם דמוי עכברוש וחפרפרת? כך לפחות טוענת קבוצת מדענים מבריטניה, שמנסה לפצח בחודשים האחרונים את הקוד הגנטי של החולד, ולהבין מדוע גופו הקטן עמיד לבעיות גופניות קשות, כמו סרטן ושבץ.

החולד הוא לא חיה חמודה שכל אחד היה רוצה בבית. עם זאת, נראה שהייצור המבהיל הזה לא צריך להיות יפה בשביל להיות בריא ולחיות עד פי עשרה יותר מיונקים אחרים בגודל שלהם. בעוד שאנחנו, בני האדם, נזהרים מדי יום מכל דבר כדי שלא לחלות, חלילה, במחלות כמו סרטן ואחרות - החולד עושה זאת בלי בכלל להתאמץ.

לאחרונה דיווחו המדענים כי המיפוי הראשוני של הגנום הושלם ואף הועלה לרשת כדי שחוקרים מכל רחבי העולם יוכלו לגשת אליו ולסייע בחשיפת מסתורין הבריאות של החולד. אחת השאלות שעליהן ינסו החוקרים לענות היא כיצד מגיע החולד לגיל 30, כאשר למעשה סביבת המחייה שלו לא פשוטה, עם כמויות חמצן דלות.

מבדיקה שערכו חוקרים במשך שנים רבות על המכרסמים הקטנים, הם הופתעו לגלות אפס מקרים של סרטן בקרב החולד וגם לא כאלה של שבץ, מוחי או לבבי. כעת, כאמור, ינסו החוקרים להתחקות אחר המכניזם בגופו של החולד הקטן שמונע את המחלות הקשות האלה, מתוך תקווה שאולי ניתן יהיה להפיק מכך תועלת לבני האדם.

לאתר שבו מוצג מיפוי הגנום הראשוני של החולד

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק