קרסטן נוהל, מהנדס תוכנה גרמני, הצהיר אמש בכנס תקשורת בברלין, שהוא וקבוצה של האקרים נוספים פרצו ופרסמו את קוד ה-GSM: הפרוטוקול שאחראי לניהול רוב שיחות הטלפון הסלולרי בעולם.
כפי שפורסם ב"ניו יורק טיימס", הצוות של נוהל, טען שהשתמש באמצעים חוקיים לחלוטין כדי לפרוץ את הרשת הסלולרית שאחראית ליותר מ-80% מהשיחות המבוצעות בעולם. "זה מוכיח שהאבטחה הקיימת של ה-GSM אינה מספקת", אמר נוהל לקהל. "אנחנו מנסים לשכנע חברות סלולריות לאמץ אמצעי אבטחה טובים יותר לשיחות סלולריות".
"התגלית של נוהל תאפשר לכל "ארגון פשע עם מימון סביר", לבצע את מה שרק סוכנויות ביון מסוגלות לעשות". אמר בחשש סיימון ברנספילד גארת, מנכ"ל חברת Cellcrypt הבריטית. "זה יצמצם את זמן הפריצה לשיחת GSM משבועות לשעות, ובעתיד זה ירד עד לדקות". לדבריו, ניתן לרכוש ציוד מתאים בהודו בסכום של 1,500 דולר.
סטן אבט, סגן נשיא לאבטחה ובריאות בחברת המחקר אי-בי-איי ריסרץ', אומר ש"יש להתייחס לאיום הזה ברצינות, ולהניח שבתוך שישה חודשים הארגונים יהיו בסכנה אם לא ינקטו בצעדים לאבטח את שיחות הטלפונים הניידים שלהן", אבט הוסיף כי חברות וארגוני ממשלה צריכים לנקוט בצעדים כדי לוודא ששיחות הסלולר שלהן מאובטחות.
מנגד, מבקרים מאיגוד ה GSM ניסו למתן את ההתרגשות סביב התגלית של נוהל וטענו שהצוות של נוהל כנראה עבר על החוק. מומחי תעשייה ציינו שריגול תאגידי לשיחות טלפון הוא נפוץ מאוד ופריצות לרשת הGSM יכולות להפוך בעתיד לשכיחות גם כן.