שוק המוצרים האורגנים מתרחב משנה לשנה והביקוש למזון בריא גובר גם בישראל. אבל מחקר חדש ורחב היקף שהוזמן על ידי הממשלה הבריטית טוען כי אין הוכחה שירקות אורגניים בריאים יותר. לטענת עורכי המחקר, לא נמצא הבדל בין הערך התזונתי בביצים, ירקות, פירות ובשר אורגניים לבין מוצרים שרוססו וגדלו באדמה רגילה.
החוקרים בדקו 52 מחקרים רלוונטיים מ-50 השנים האחרונות והשוו את רמת הוויטמינים ורמת המינרלים בין שני סוגי המזון. הממצאים לא הצביעו על הבדל מובהק ביניהם.
שוק המוצרים האורגניים מגלגל בבריטניה מדי שנה שני מיליארד פאונד. בסופרמרקטים קשה לפעמים למצוא מוצרים שאינם אורגנים, ויש חנויות שמתמחות אך ורק בתוצרת אורגנית. מחקר כזה עלול לפגוע במכירות שגם ככה בבעיה בגלל המיתון. מגדלים אורגנים ברחבי העולם מאשימים את המחקר שהוא מונע מאינטרסים פוליטיים ומתעלם מהיבטים חשובים.
עדיין לא נאמרה המילה האחרונה
בדבר אחד תומכי המוצרים האורגניים בהחלט צודקים: המחקר התמקד בערכים תזונתיים בלבד כמו ויטמין C, ברזל וסידן, ולא בדק את השפעת חומרי הריסוס שבהם משתמשים בחקלאות רגילה.
המחקר המקיף הזה הוא כנראה לא סוף פסוק. בשנה האחרונה צפוי להתפרסם מחקר בריטי אחר עם מסקנות שונות. עד שהחוקרים יגבשו עמדה אחידה בנושא "עגבנייה אורגנית – כן או לא", ההכרעה נשארת בידינו – הצרכנים.
עוד בנושא: