סוכנות החלל האמריקנית נאס"א עזרה השבוע למונה ליסה להיכנס (שוב) לספרי ההיסטוריה. קרן לייזר שנורתה לשמיים כחלק מניסוי לבדיקת אמצעי תקשורת בין לוויינים, שילחה את אחת התמונות המפורסמות בעולם לירח.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קרני הלייזר שנשאו את הדיוקן המזוהה ביותר שצייר לאונרדו דה וינצ'י, עברו מסע בן כמעט ארבע מאות אלף ק"מ מהמשגר במדינת מרילנד שבארה"ב. רכיב בשם "לולה" אשר מותקן בלוויין המשוטט סביב הירח קלט את קרני הלייזר, עיבד אותן לכדי תמונה, ובמרחק של כרבע מיליון מייל מאיטליה שבה צוירה לפני 500 שנה, הופיע דיוקנה של המונה ליסה.
"תקשורת מהירה ונקייה יותר מאי פעם"
המרחק האסטרונומי, תרתי משמע, שהקרן עברה עשה את שלו בכל מה שקשור לאיכות. התשדורת הגיעה אל הלוויין מעוותת וחסרת נתונים לעומת המסר המקורי, והחיוך המסתורי של המונה ליסה איבד מעט מהקסם שלו. בנאס"א כמובן התכוננו מראש למצב כזה, והפתרון לא היה כל כך מסובך - הרכיב בנגן הדי וי די שמתגבר על השריטות בדיסקים שלכם השלים באופן סופי את העבודה, והמונה ליסה נחתה על הירח.
"זוהי תקשורת הלייזר הראשונה אי פעם במרחקים בקנה מידה פלנטרי" סיכם דייויד סמית' המפקח על הפרויקט. "בעתיד, קרני הלייזר יחליפו לחלוטין את גלי הרדיו שבעזרתם הלוויינים מתקשרים, ויאפשרו תקשורת מהירה ונקייה יותר מאי פעם למרחקים כאלה".