החלל החיצון מתמלא אט אט בזבל. ב-10 בפברואר ראינו את ההשלכות, כאשר חללית רוסית בלתי מאוישת התנגשה בלווין תקשורת אמריקני ומיליוני חלקיקים של מתכת ופלסטיק התפזרו בחלל הפתוח.
בסוכנויות החלל העולמיות מודאגים מאוד מהנושא: עצמים שמרחפים בחלל ללא יעד או פיקוח הופכים לבעיה אמיתית עבור מפעילי תכניות חלל בעולם כולו. מסיבה זו, סוכנות החלל האירופית שמה לה למטרה למנוע תאונות מיותרות, והקימה צוות שמטרתו לעקוב אחר הזבל ולהזהיר סוכנויות, חברות תקשורת ולווינים.
טלסקופ מיוחד בעל עוצמה כבר עוסק במלאכה. הוא עוקב, מסמן ובעזרתו האסטרונומים והפיזיקאים מנסים לסלק, לפוצץ או לפחות להתריע על החלקים המסוכנים. המומחים אומרים כי "התרחבות תופעת הזבל בחלל היא תופעה שניתנת לשליטה ומעקב רציניים". עם שיתוף פעולה של קהילת החלל הבינלאומית, ניתן יהיה למנוע תקריות כמו התאונה בפברואר.
מתוך 6000 לוויינים ששוגרו לחלל מאז שספוטניק שוגר ב-1957, רק 800 פעילים כיום. כבר עכשיו, כדור הארץ מוקף במספר עצום של כלי חלל, לוויינים לא פעילים, או שברים שחלליות משאירות אחריהן כאשר הן נפרדות מרקטות השיגור, וכמובן חלקי הרקטות עצמן.
זבל החלל לא רק מציב סיכון רציני לתכניות החלל, הוא מאיים גם על ביטחון האסטרונאוטים. "גוש מתכת בקוטר של 10 סנטימטרים עשוי לגרום לנזק לא מבוטל לרכב חלל כמו תחנת החלל הבינלאומית", אומרים אנשי סוכנות החלל האירופית.