פרסום ההמלצה של אפל לפיה כדאי לשמור על מרחק בזמן השימוש באייפון יצר סערה בקרב המשתמשים הרבים במכשיר, אבל לדברי פורום החברות הסלולריות לא מדובר באזהרת שימוש, אלא בהברה על באופן שבו נערכה בדיקת הקרינה. מבולבלים? הנה כמה דברים שיעזרו לכם להבין כיצד להפחית את החשיפה לקרינה בעת שימוש בנייד.
האם השימוש בנייד חכם במרחק של פחות מסנטימטר מסכן את המשתמש?
בהמשך לפרסום על האזהרה שפרסמה חברת אפל שלא להצמיד את מכשיר האייפון לגוף, טוענים בפורום החברות הסלולריות כי לא מדובר מרחק ביטחון, אלא במרחק שבו נערכות הבדיקות על פי התקן הבינלאומי. "חברת אפל לא פרסמה אזהרה משימוש במכשיר במרחק מסוים אלא הבהירה פרטים על אופי בדיקת הקרינה", אומרים בפורום.
האם יש הקרינה משפיעה באופן זהה על כל איברי הגוף?
התקן הבינלאומי קובע רמות קרינה שונות לחלקים שונים בגוף. בבדיקת רמת הקרינה לראש, המדידה מתבצעת רק כאשר המכשיר צמוד לראש המשתמש, לעומת איברים אחרים שבהם הבדיקה מתבצעת במרחק של 2.5 סנטימטרים לפחות.
בהודעת הפורום נכתב כי "כל המכשירים הסלולרים לרבות האייפון, מחויבים לעמוד בתקנים בינלאומיים מחמירים. ביחס לנשיאת המכשיר על הגוף. התקן הבינלאומי מאפשר מדידת רמת הקרינה כאשר המכשיר נמצא במרחק של עד 2.5 סנטימטר מן הגוף".
האם אפשר להמשיך לשחק ולשלוח מסרונים מהניידים החכמים ללא דאגות?
לדברי הפורום, חברת אפל לא הזהירה מהשימוש במכשיר האייפון בקרבת הגוף, אלא רק הבהירה שבדיקת הקרינה העומדת בתקן הבין לאומי מתבצעת במרחק של 2.5 סנטימטרים מהגוף. כיוון שהבדיקה לא נעשית במרחק צמוד לגוף, ביקשה החברה ליידע בכך את משתמשי המכשירים.