תחנת החלל הבינלאומית תצטרך לפעול ללא צוות החל מחודש נובמבר, אם המהנדסים הרוסים לא יצליחו להבין בקרוב מה גרם לתקלה האחרונה שהובילה להתפוצצותה של חללית משא בשבוע שעבר. החללית הייתה אמנם לא מאוישת, אך נשאה כשלוש טונות של אספקה לתחנה. בחודש נובמבר תסתיים האספקה של השוהים בתחנת החלל הבינלאומית.
הכשל נגרם, ככל הנראה, מבעיה בטיל שנשא את חללית המשא לחלל, דבר שגרם בסופו של דבר לפיצוץ. היום, כאמור, הודיעה נאס"א כי לא תשגר חללית נוספת עד שיתוקן הגורם לתקלה, כך שיהיה בטוח כי השיגור חף מסכנות.
"אנחנו יודעים איך לעשות את זה", ניסה היום מייק סופרדיני, מנהל תכנית החלל בנאס"א, להרגיע. "כל עוד המערכת מוסיפה לפעול, אנחנו יכולים לתפעל את רכב החלל מהקרקע ולשמור עליו בטוח". פגיעה בכוח האדם שעל תחנת החלל, לדברי סופרדיני, עשוי לפגוע בהמשך המחקר וההישגים אליהם הגיעו בסוכנות.
ספינת החלל נשרפה באטמוספרה
בשבוע שעבר ניסתה רוסיה לשגר ספינת חלל עם אספקה לששת האסטרונאוטים השוהים בתחנת החלל הבינלאומית. השיגור נעשה מקזחסטן, אך ספינת החלל לא הצליחה להגיע למסלולה ונשרפה עם כניסתה לאטמוספרה.
"חללית המטען התרסקה ברפובליקת אלטאי ברוסיה", מסר אז איש ביטחון מקומי במדינה. "הפיצוץ היה כה חזק עד שלאורך 100 ק"מ הזכוכית כמעט התעופפה מהחלונות", צוטט אלכסנדר בוריסוב, מושל מחוז ברוסיה שבשטחו התרסקה ספינת החלל. אלפי פיסות מספינת החלל התפזרו על שטח נרחב בסיביר.
ספינת החלל נשאה יותר משניים וחצי טונות של אספקה, כולל חמצן, מזון ודלק. מאז הפסקת תכנית המעבורות של נאס"א נותרה רוסיה כגורם העיקרי לאספקת ציוד לתחנת החלל הבינלאומית.