אוהבים פירות וסובלים מבעיות בקשב ובריכוז? ייתכן שיש קשר בין השניים. מחקר חדש שנערך בארצות הברית מצא קשר מסוים בין בעיות קשב וריכוז של ילדים לאכילת ירקות ופירות שרוססו נגד חומרי הדברה. המחקר אמנם לא מוצא קשר ישיר בין הדברים, אך המומחים מציעים לקחת את המסקנות ברצינות.
החוקרים אוניברסיטת מונטריאול שבקנדה, עבדו בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת הרווארד היקרתי תבארצות הברית ובדקו את הקשר בין הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים לבין החשיפה לחומרי הדברה רעילים בשם אורנופוספסט (organophosphates).
בטוח יותר: לאכול פירות וירקות שלא עברו ריסוס
הצוות ניתח את רמות שאריות חומרי הדברה בשתן של יותר מ-1,100 ילדים בגילאי 8 עד 15 וגילה כי אלו עם הרמות הגבוהות ביותר של החומר דיאלקיל (dialkyl), שנמצא בחומר ההדברה היה בקרב הילדים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז.
עם סיום המחקר, מצאו החוקרים שאריות של חומרי ההדברה בשתן של 94% אחוזים מהילדים שנבדקו, וסובלים מרמה מסוימת של הפרעת קשב. התוצאה הזו תמכה בהשערתם כי ככל שרמת הריכוז בשתן גבוהה יותר, ישנו סיכוי גבוה יותר שהילד שנבדק יסבול מהפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, ועוד לקויות למידה שונות שמקשים על התלמידים.
אז מה מציעים בארה"ב כדי להימנע מחשיפה לחומרים המסוכנים? אכילת מוצרים אורגנים, שלא מרוססים על ידי חומרי הדברה. במידה ובכל זאת אתם עדיין צורכים פירות וירקות רגילים, דאגו לשטוף אותם טוב לפני שאתם נותנים לילדיכם לטעום מהם.