אסיר ביטחוני לכל יום: תנועת "ישראל שלי", המקדמת את חוק שליט, מנסה לדחוף ולגלגל את היוזמה הלאה - דרך הפייסבוק.
אנשי התנועה, שמגדירים עצמם "התנועה הלאומית הגדולה בישראל", מעלים מדי יום לעמוד הפייסבוק של התנועה תמונת מחבל שיושב בכלא הישראלי, אשר מציגה גם את פרטיו ותנאי כליאתו מול תנאי כליאתו של גלעד שליט.
קידומו של "חוק שליט", הצעת החוק של הח"כים יריב לוין, משה מוץ מטלון וישראל חסון, מעוכב כרגע ע"י הממשלה, בשל תקווה להתקדמות במו"מ לשחרורו של החייל החטוף. מטרתו של החוק היא להרע את תנאי כליאתם של האסירים הביטחוניים כל עוד גלעד שליט נמצא בשבי החמאס.
יוזמה נוספת שמקדמת התנועה היא עצומה הקוראת לראש הממשלה בנימין נתניהו, להעביר באופן מיידי את "חוק שליט", "במטרה לשכנעו שהלחץ הציבורי צריך להיות מופנה כלפי הצד שכנגד - מנהיגי החמאס", נמסר מהתנועה.
לשכת רה"מ לדנון: הקפא את החוק
לשכת ראש הממשלה הסירה בחודש שעבר את תמיכתה ב"חוק שליט", לפיו יורעו תנאי האסירים הביטחוניים הכלואים בישראל, זאת בשל ציפייה להתפתחות במשא ומתן לשחרור גלעד שליט.
במהדורה המרכזית של חדשות 2 פורסם כי לאחר חצי שנה של הקפאה, חודשו הדיונים על שתי הצעות החוק שעוסקות בנושא, האחת - של ח"כ דני דנון והשנייה של ח"כ יריב לוין וח"כ יואל חסון. אך נראה שהדיונים לא הספיקו להתקדם: לשכת רה"מ פנתה לח"כ דנון וביקשה ממנו לבלום את הליך החקיקה.
בלשכת נתניהו אמרו לח"כ דנון כי כיוון שישנה התפתחות לקראת ביצוע עסקת שליט, המשך החקיקה עשוי לפגוע בביצועה. "המצב כעת רגיש יותר משהיה", אמרו אתמול גורמים בירושלים.
יוזם הצעת החוק, ח"כ דני דנון מהליכוד, נעתר לבקשה ועצר את הדיונים בחוק. "בשל רגישות העניין החלטתי להקפיא את ההליך ל-30 יום, ולאחר מכן אשוב לקדם אותו", אמר הח"כ. "הפנייה הייתה להשהות את הדיונים בוועדה, לא להקפיא", הבהיר דנון בראיון לערוץ החדשות.
"הבקשה הייתה להמתין מספר שבועות מכיוון שהם טוענים שצעד כזה עלול לשבש את המגעים", הוסיף. "דעתי לא נוחה מכך, אך אני לא מכיר את כל הפרטים החסויים במו"מ, לכן החלטתי להמתין ואם לא נראה התפתחות, נמשיך עם החקיקה".
ח"כ דנון הסביר שהפנייה של לשכת רה"מ דווקא הבהירה לו עד כמה מכריעה הצעת החוק שיזם. "כל נגיעה בתנאים שלהם - מיד יש לה השלכות בעזה ורמאללה. לכן דווקא בנושא הרגיש הזה כן יש ללחוץ. אנחנו ממתינים יותר מדי זמן. לא רע להם שם, יש להם תנאים נוחים ולכן הם אומרים, בואו נמתין ונקבל מחיר מלא".