במשך שנים חוקרים המדענים את "הפרדוקס הצרפתי": איך, למרות תזונה עתירה בשומן ובמלח, ממוצע תוחלת החיים של תושבי צרפת גבוה יותר מהממוצע העולמי? מחקר חדש מצביע שהתשובה נעוצה בגבינה אחת שמאפיינת את העם הצרפתי: רוקפור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לגבינה הצרפתית העתיקה, שידועה בעיטורי העובש שלה וב"ורידיה" הירוקים, יש תכונות אנטי-דלקתיות, שבאות לידי ביטוי באופן המועיל ביותר - לפי המחקר - כשהרוקפור "מבשילה".
תכונות אלה של הרוקפור הצרפתית המקורית, שמיישנים במערות בדרום המדינה סמוך לעיר טולוז, פועלות בסביבות החומציות של הגוף, כמו בדפנות הקיבה ושטח העור. רוקפור יכולה לסייע, מסתבר, גם לסובלים מדלקות פרקים או הצטברות של חומר על דפנות כלי הדם.
נשים צרפתיות נהנות מהחיים הארוכים ביותר באירופה, 85.3 שנים בממוצע. קבוצת רופאים ממעבדת הביוטכנולוגיה באוניברסיטת קיימברידג' פיתחו את הטכנולוגיה שמזהה חומרים אנטי-דלקתיים, ושדרכה זוהו תכונות הרוקפור. כעת, הם אומרים, ייתכן שיהיה ניתן לרתום את המחקר למאבק במחלות כלי דם ולב, ולחומרי אנטי-אייג'ינג.