בצה"ל מרוצים מתוצאות הלחימה בדרום, בממשלה משוכנעים שרוב המטרות הושגו ואף יותר, אז מה בכל זאת גרם לגולשים ברשת לפסימיות בזמן המבצע ברצועה?
מבדיקה שערכו באתר תוכן הגולשים תפוז במיוחד עבור חדשות 2 באינטרנט, מתברר שרוב הגולשים דווקא הביעו רגשות שליליים לאורך ימי מבצע "עופרת יצוקה", ובמיוחד עם ההכרזה על הפסקת האש בין הצדדים.
על פי "התפוזומטר", שבחן את ההודעות שנכתבו בפורומים, בבלוגים ובקומונות (פורומים פרטיים) באתר תפוז, מספר הגולשים אשר כתבו כי הם פסימיים בזמן ימי הלחימה גדול בממוצע פי שמונה מאלה שהשתמשו במילה אופטימיות.
למרבית ההפתעה, פסימיות הגולשים גדלה בצורה ניכרת בשלביה האחרונים של הלחימה, עם ההערכות לגבי השגת הפסקת אש ועד ההכרזה הרשמית של ישראל והחמאס על נצירת הנשק. את התוצאות אפשר להסביר אולי באמצעות ממצא נוסף שהתגלה בבדיקה: בשבוע האחרון של המבצע זינק פי שניים מספר ההודעות שעסק בחייל החטוף גלעד שליט. ייתכן וההכרה כי גלעד שנמצא בשבי החמאס למעלה משנתיים וחצי לא ישוחרר במסגרת הפסקת האש, היא זו ששינתה את מצב רוחם של הגולשים לרעה.
מלחמה - אין, פוליטיקה - אאוט
נושא אחר שנבדק הוא היחס בין ההתעניינות במלחמה לעומת הבחירות לכנסת. על פי התוצאות מתברר כי כמו הפוליטיקאים שהניחו לרגע למאבק על הכיסא, גם הגולשים העדיפו להתעסק בקרב נגד החמאס. בהשוואה בין שתי המילים התגלה כי כמות ההודעות שהכילו את המילה בחירות במהלך המבצע בעזה מגיע לכחמישית בלבד ביחס לאלה אשר הכילו את המילה מלחמה. עם זאת, לקראת סוף המבצע הצטמצם משמעותית הפער בין השתיים, וסביר להניח כי כעת שנפסק הירי, יחזרו הגולשים לעסוק במאבק הפוליטי.
ועל מי מהפוליטיקאים בכל זאת דיברו ברשת? כפי שניתן היה לצפות, שר הביטחון אהוד ברק זכה למירב ההתעניינות בקרב הגולשים בכל זמן המבצע בעזה. בהרבה יותר פורומים ובלוגים הזכירו את שמו של יושב ראש מפלגת העבודה, כאשר הרחק ממנו נמצאת ציפי לבני. בנימין נתניהו, שמדורג רק במקום השלישי, בוודאי מברך על כך שקולות הגולשים ברשת עדיין לא נספרים בקלפי.