מסתבר ששנת 2008 הייתה שנה טובה מבחינת הגולש הישראלי, כך על פי רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי שאומר את הדברים לרגל כנס איגוד האינטרנט הישראלי. הכנס שייפתח ב-2 במארס, נתן לנו סיבה טובה ללמוד מלוי מעט על הרגלי צריכת האינטרנט של הגולש הישראלי.
"מספר הדומיינים שנגמרים ב-il עבר את מחסום ה-100 אלף", אומר לוי. "היום, אגב, אנחנו כבר עוברים את ה-140 אלף".
אז בניגוד לכלכלה, האינטרנט הישראלי נמצא בצמיחה, אבל ההישגים של ישראל לא נמדדים רק ברכישת נדל"ן אינטרנטי ועד לא מזמן, ישראל החזיקה בהישג נוסף. "עד כניסת החוק שנלחם בדואר זבל, שחוקק באוקטובר 2008, ישראל היתה במקום הראשון בהפצת הדואר זבל, מספר לוי. "היום, בעקבות החוק, יכול האזרח הישראלי לתבוע את מפיץ הדואר זבל ולקבל פיצוי על כל הודעת זבל, ללא הוכחת נזק", מוסיף לוי.
הוא אומר עוד, "האתרים המועדפים על הישראלים הם אתרי חדשות ואתרי בנקים, או בגלל שהם אוהבים את הכסף או בגלל שהם מודאגים מהכסף. מלבד זאת, אתרי הבנקים הישראלים נותנים אפשרויות טובות והישראלים מעדיפים להימנע מהעמלות הגבוהות בבנקים".
אינטרנט לכל מגזר
אי אפשר להסתכל על הישראלים כמקשה אחת. כמו בפוליטיקה או בכדורגל, גם באינטרנט יש לכל מגזר יש את ההעדפה האישית שלו. "החרדים משתמשים באינטרנט לצורך עבודה ועסקים, אבל גם לצורך לימוד, יש לא מעט אתרים עם דרשות של רבנים. שיעור השימוש באינטרנט בקרב דוברי הערבית פחות בשליש מהשימוש במגזר היהודי והוא מתמקד בעיקר במיילים ובאתרים דוברי ערבית. מעטים הערבים שגולשים לאתרים דוברי עברית", אומר לוי.
נשיא איגוד האינטרנט מספר כי על פי הנתונים שבידיו, השוויון בין המינים עדיין לא הגיע באופן מלא לאינטרנט, אם כי הפערים מתחילים להצטמצם. "באופן כללי נשים עדיין משתמשות באינטרנט קצת פחות מגברים, אך בחלק מהאתרים זה כבר ממש משתווה. בשימוש בעסקים ובאי מיילים, למשל, נשים וגברים משתמשים באינטרנט בדיוק באותה המידה, מספר לוי.
אי אפשר לדבר על אינטרנט, מבלי לעשות POKE קטן לרשתות החברתיות, שכבשו את צגי המחשב הישראלים בשנה שחלפה. מסתבר שמבחינה חברתית, ישראל מצליחה מאוד. "ישראלים משתתפים ברשתות חברתיות יותר מאשר באירופה ומובילים במספר המשתמשים ביחס לשיעור האוכלוסייה", אומר לוי.
על סיבת השימוש באינטרנט, אומר לוי, יש עוררין, "בניגוד למקובל, שרשתות חברתיות מסייעות בהכרת אנשים חדשים, רוב האנשים משתמשים ברשתות חברתיות כדי לחזק קשרים עם אנשים שהם כבר מכירים, כנראה שהבדיחה של ללכת לספר לחבר'ה היא כנראה אמיתית".