אי שם באזור ירושלים בתוך מכולה סודית נמצא האבטיפוס - המכונה לייצור הפטנט של שמעון. שמעון הוא בעל הניצוץ, ממציא הפטנט ויום טוב הוא השותף השקט. הניצוץ נדלק כששמעון ניסה כמו בכל יום להתגבר על הכלים הנערמים בכיור.
ספוג שיש בתוכו סבון - והסבון יוצא על ידי לחיצות קלות. כל אחד שממציא פטנט הוא חושב שזהו - הוא המציא את הגלגל. אבל מזל שיום טוב המשקיע האמין בפטנט. היום הספוגבון עומד צעד אחד לפני ייצור.
רבים מאתנו מכירים את הרגע שבו נדלק הרעיון ונראה שעלינו פה על משהו. וגם את הרגע הבא שבו מכבים אותו בביטול כי בטח לא ייצא ממנו כלום. אבל מתברר שמספיק ישראלים מוכנים ללכת עד הסוף עם הרעיון שלהם.
ישראל נמצאת במקום הרביעי במספר הבקשות לרישום פטנטים ביחס לגודל האוכלוסייה. מאיפה הצורך להמציא פטנט? הרצון להמציא דברים ולעשות כסף. לעשות כסף מפטנט זה לא הימור בטוח - אבל מה שבטוח הוא שבשוק הפטנטים זורם הרבה כסף.
הליך רישום פטנט רגיל דרך עורך דין יעלה לכם עשרת אלפים שקלים, וזה לפני שבכלל מתחילים לדבר על פיתוח שיווק וייצור של המוצר. כולל ההשקעות של המשקיע. זה יכול לנוע מ-100 אלף שקלים ועד מיליון שקלים.
חנן זינגלבוים המציא את המברשת לרגלי כלבים. הוא מספר ששתי חברות גדולות בארצות הברית מעוניינות לראות את המוצר הזה מוגמר. מכניסים את הרגל של הכלב לתוך הגביע בתנועה מעגלית הלוך וחזור ואז הלכלוך כולו שיורד מהרגל נכנס לתוך הגביע.
להמציא פטנטים לא פשוט בכלל. רק 5% מגיעים לאנשהו. וגם הם - חלקם לא שורדים יותר מדי זמן בשוק. אז לא תמיד אפשר לדעת מה יצליח, אבל יש פטנטים ישראליים שעשו מיליונים רבים ונמכרים ברחבי העולם כמו עגבניית השרי, דוד השמש טפטפות ההשקייה, הדיסק-און-קי ואיי-סי-קיו.
אז אולי זה הרגע שלכם לקום מהספה ולהתחיל לחשוב על הפטנט הבא. בתקווה שאף אחד לא מזדרז לרשום אותו בצד השני של העולם - לפניכם.