העננים התפזרו, עוד הרבה גשם כבר לא נראה השנה, אבל הלילה אתם יכולים לצפות למטר מסוג אחר לגמרי - מטר של מטאורים.
יגאל פת אל, אסטרונום ומנהל מצפה הכוכבים בגבעתיים, ממליץ להסתכל על המטר ממקום מבודד, רחוק ממקורות אור כמו מקומות יישוב או כבישים. למרות ההתרגשות שבדרך כלל אוחזת באסטרונומים באירועים כאלה, פת אל לא מתכנן לצאת הלילה אל המדבר כדי לצפות בכוכבים.
"אמורים להיות תנאים קשים לצפייה הלילה, בגלל האובך הכבד שאמור להסתיר את התופעה", אמר באכזבה פת אל לחדשות 2 באינטרנט.
50 קילומטרים בשנייה
מטר המטאורים הצפוי נוצר אחרי שכוכב השביט "תאצ'ר" השאיר גרגרי אבק במסלולו סביב השמש, כדור הארץ עובר אחריו באותה נקודה. המטאורים יחדרו לאטמוספירה במהירות של 50 קילומטרים בשנייה.
מי שרוצה להישאר ער עד השעות הקטנות של הלילה, כדאי שיידע שהמטר צפוי להיות מצומצם יחסית - 15-18 מטאורים בשעה בלבד. אוהבי המטאורים זוכרים בשנה האחרונה לילות עם 70 מטאורים בשעה ואפילו יותר.
המטר יופיע בחלק הצפון מזרחי של השמיים, באזור בו נראית קבוצת נבל - הקבוצה שעל שמה ייקראו המטאורים. במהלך חודשי הקיץ, ניתן לראות היטב את קבוצת הכוכבים ברום השמיים.
שיא המטר: בצהרי יום רביעי
את המטאורים ניתן לראות מתחילת הערב, לכן כדאי להתחיל להסתכל השמיימה כבר עם רדת החשיכה. אולם, שיאו של המטר צפוי לצערנו רק ביום רביעי בשעות היום - אנחנו בישראל לא נוכל לראות את המטאורים, אבל עדכנו חברים בחציו השני של הכדור שינסו לספק לנו תמונות קוסמיות.
פה בשמי ישראל קצב המטר יגדל ככל שנתקרב לזריחה. האירוע אינו כה נדיר ומי שלא יספיק לראות את מטר המטאורים הלילה, יוכל להספיק לראות תופעות דומות בלילות אחרים בהלך חודשי הקיץ.