מי שמטייל בקמבודיה , גם אלו עם העדשות הגדולות ביותר, יכול רק לחלום על תמונות כאלה. מבט ממעוף הציפור על המקדשים הרחוקים באנקור היה עד עכשיו בגדר מותרות. אבל מעתה, מסוקים זעירים מצויידים במצלמות גו פרו, מקרבים את החלום למציאות - עם תיעוד עד הפרטים הקטנים ביותר של המקדשים העתיקים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעבר, מי שביקש לראות את המקדשים באנקור מממעוף הציפור, נדרש להיפרד מאלפי דולרים כדי לרחף מעליהם במסוק שכור. עכשיו, צילומי אוויר, לא רק בקמבודיה - הפכו לסיפור זול הרבה יותר.
מסוק כזה נמכר עכשיו ב-700 דולר, ובישראל בכמה אלפי שקלים. לשם השוואה, בשנה שעברה מערכות בסיסיות יותר נמכרו ב-30-40 אלף דולר.
גם אנשי קולנוע מרוויחים, הודות לטכנולוגיה החדישה. צילומי אוויר לא רק זולים יותר , הם גם מצולמים מקרקע יציבה יותר. "זה מאפשר לצלם תמונות מעניינות שאי אפשר לצלם אחרת, להגיע לחלל קטן יותר ורבעים צפופים יותר וזה זול יותר, עכשיו זה מספי זול לביצוע, לכן זה מעלה את ההכנסות שלנו" מסביר צ'ן לונג מ"הפקות העולם השלישי".
לונג מפעיל מסוקי צילום בלתי מאוישים כבר שנתיים ומחזיק שישה דגמים שונים. את הגדול שבהם הוא רכש, ברשת תמורת 6,000 דולר. היצירה שלו רק משתפרת בכל דגם ודגם שיוצא לשוק.
"אם אתה רוצה, למשל, לעופף מעל קהל סביב מופע על בימה מרכזית - זה מצריך התקנה של הרבה מאוד ציוד. עם המסוקים האלה, אתה פשוט יכול לרחף מסביב. אם זה בחלל גדול מספיק, אם אתה בטוח מספיק - אתה יכול לצלם תמונות מעניינות של הקהל", מספר לונג.
בעזרת המסוקים יכולות מצלמות הגו-פרו להגיע לגובה של מאות מטרים. המצלמות מסוגלות לנוע במהירות של 36 קילומטרים לשעה, והגודל בערך כגודלו של מגש פיצה. הסוללה מספיקה ל-12 דקות. "
"אתה צריך להיות בטוח שאתה לא משתמש בסוללה משומשת , אחרת אתה עלול להיות בצרות - המסוק יכול ליפול מהשמיים" מספר לונג. "המסוקים האלה הם לא המצאה חדשה, צבאות סביב העולם כבר עושים בהם שימוש שנים רבות. אבל עכשיו, הציוד והמצלמה - זולים בהרבה ועולם התקשורת, עולם הפרסום ועולם הקולנוע - משנה את זווית הצילום שלו".