לפני שנתיים עזב אופיר הראל את עבודתו בחברת היי-טק והחליט להקדיש את זמנו לפיתוח האפליקציה "Ola-Mundo", שנועדה לעזור לבנו, אדם, ולילדים אחרים עם אוטיזם לשפר את מיומנות התקשורת שלהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"האפליקציה בעצם מאפשרת לי לדבר עם אדם גם כשהוא לא נמצא לידי, למשל כשהוא נמצא בבית ספר ואין לו יכולת להרים טלפון ולהגיד לי שהוא צריך משהו", מסביר האב. "הילדה שלי בכיתה ג' לעומתו, מסתובבת כבר עם טלפון ומתקשרת מבית הספר. עם אדם זה לא כך, הוא לא יכול לדבר בטלפון, יש לו רגישות אודיטורית שמקשה עליו להצמיד את הטלפון לאוזן. האפשרות לתקשר איתו לא קיימת עבורנו".
האפליקציה עובדת כמו תוכנות המסרים המוכרות - וואטסאפ ווייבר, רק שבמקום מילים יש סמלים במגוון רחב של נושאים כמו מזון, תחושות ושאלות נפוצות. "החלום שלי כאמא לילד עם צרכים מיוחדים הוא לדעת מה עובר לו בראש, האפליקציה מאפשרת לנו ליצור איתו אינטראקציה ולנסות להגיע כמה שיותר אליו", אומרת לילך, אמו של אדם.
כיום קיימות אפליקציות דומות, המאפשרות לילדים עם אוטיזם לתקשר עם הסביבה כשהם נמצאים לצד האדם שאיתו הם רוצים לדבר, עד עכשיו לא הייתה אפשרות לתקשורת גם מרחוק. מתברר שהאפליקציה יכולה לשמש גם אוכלוסיות נוספות.
"האפליקציה יכולה לסייע לילדים עם קשיי דיבור, היא גם טובה למבוגרים שעברו אירוע מוחי ואיבדו את היכולת לדבר - דרך האליקציה הם יכולים ליצור קשר עם בני משפחה במקום טלפון", מסבירה ד"ר אריאלה יוקל, מהמכון להתפחות הילד בבית החולים תל השומר.
"הדבר האירוני הוא שהאייפדים והאייפונים הופכים את כולנו לסוג של אוטיסטים. דווקא להם, ולילדים אחרים עם מוגבלויות, זה פותח אותם לערוצי תקשורת נוספים", מסכם אופיר את מה שעומד מאחורי הפיתוח, שעשוי לשנות את חייהם של אלפי בני אדם, בישראל ובעולם.