תירגעו, אפשר להמשיך לגלוש בשקט: ועדת השרים לחקיקה דחתה היום את הצעת חוק הצנזורה על האינטרנט של חבר הכנסת אמנון כהן מש"ס. ח"כ כהן הציע כי תוטל צנזורה על אתרים "בלתי הולמים". במסגרת ההצעה, גולש שיבקש להסיר את הצנזורה יצטרך להגיש בקשה לספק האינטרנט, אשר תירשם ותקוטלג במחשבי הספק.
ומה זה אתרים בלתי הולמים? את זה הייתה אמורה לקבוע, אם החוק היה מאושר, ממשלת ישראל - או ליתר דיוק שר התקשורת שיקבע את התקנות בדבר האתרים שייחסמו.
השר וחבר הוועדה מיכאל איתן מהליכוד, שהתנגד להצעת החוק, אמר כי "הדרך הנכונה לטפל בבטיחות הגלישה באינטרנט היא הדרך הדמוקרטית ולא הדרך של משמרות המהפכה כפי שנהגו בקדנציה הקודמת. הממשלה הוכיחה בהחלטתה כי היא ממשלה של קידמה וכי היא קשובה לערכי הדמוקרטיה וחופש הביטוי, לעומת ממשלת קדימה אשר תמכה בחוק שמקומו במדינות חשוכות".
"התערבות אסורה בחופש הביטוי"
"התוצאה הברורה של חוק כזה, היה ויתקבל, הינה התערבות מדינתית אסורה בחופש הביטוי, בזכות למידע, בזכות לפרטיות, בזכות הציבור לדעת ובחירות הבסיסית מפני התערבות המדינה בספירה הפרטית ביותר", נכתב בנייר עמדה מיוחד של האגודה לזכויות האזרח, שאיימה גם לעתור לבג"ץ.
בארגון הוסיפו, "שרי הממשלה ופקידים ממשלתיים הם שיקבעו לציבור, בדומה למצב במדינות החשוכות ביותר, מהם עיסוקים וביטויים 'בלתי-מוסריים', שהם בגדר תועבה או אלימות, כלשון הצעת החוק".
איגוד האינטרנט הישראלי היה מודאג דווקא, לפני דחיית החוק, מהשחיקה המתמשכת בסמכות ההורית. "קבלת ההצעה נוטלת מההורים הזכות והחובה לחנך את ילדיהם על פי השקפת עולמם", נמסר מהאיגוד. "אין תחליף להגברת הסמכות ההורית, בד בד עם מתן בידיהם כלים מתאימים למימוש סמכות זו".
הגולשים ברשת נרתמו גם הם להילחם בחוק. בפייסבוק הוקמה קבוצה מיוחדת בשם "גם אני מתנגד לחוק צנזור אתרים באינטרנט". בנוסף, שני הגולשים נועם וזאנה טל וייס (יחד עם חבריהם סניה ולדברג ואיל כהן) ביצעו שיר מחאה מיוחד נגד החוק. "האינטרנט מקום כל כך נפלא! כבר לא!", שרים השניים את שירם "האינטרנט הוא של ש"ס", וכבר זכו לאלפי צפיות.