"הריח משפר את הזיכרון" (צילום: דיילי ניוז)
היופי נמצא בקורטקס האורביטופרונטאלי | צילום: דיילי ניוז

כשאנחנו אומרים שהיופי הוא בעיני המתבונן, כנראה שאנו טועים רק בכמה סנטימטרים. לפי מחקר חדש, הסוד למה שאנחנו אוהבים לראות טמון בקורטקס האורביטופרונטאלי - אזור במוח שממוקם ממש מאחורי העיניים שלנו.

חוקרים מאוניברסיטת לונדון טוענים כי החלק הזה במוח "נדלק" כשאנחנו נתקלים במשהו יפה, לפי טעמו של כל אחד. מומחה המוח פרופסור סמיר זקי ביקש מ-21 נשים וגברים צעירים לדרג את יופיים של ציורים שונים וקטעי מוזיקה.

המוחות שלהם עברו סריקה בזמן הצפייה וההאזנה. המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי PLoS One ועליו דווח בעיתון ה"דיילי מייל" הבריטי, חשף שהקורטקס האורביטופרונטאלי היה יותר פעיל כשהאנשים התבוננו או האזינו למשהו שהם מאוד אהבו.

אמנות יפה בקורטקס האורביטופרונטאלי

"כמעט הכל יכול להיחשב אמנות, אבל אנו טוענים שרק יצירות שגורמות לפעילות בקורטקס האורביטופרונטאלי יכולות להיחשב כ'אמנות יפה'", אמר פרופ' זקי.

העובדה שגם האמנות הפלסטית וגם המוזיקה גירו את אותו האזור במוח חשובה, משום שבעבר סברו כי "סוגי יופי" שונים מפעילים אזורים שונים במוח.

מחקרים מוקדמים יותר של פרופ' זקי הראו שבמושגי מוח, אהבה אימהית דומה ביותר לאהבה רומנטית. וגם שישנו קו דק מאוד בין רגשות אהבה לשנאה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק