מרק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק, שוחח הערב (חמישי) עם עיתונאים - והתייחס גם לתחקיר "ניו יורק טיימס", שהציג שורת טענות בעייתיות נגד החברה. צוקרברג סיפר שבקרוב יוקם גוף נפרד מפייסבוק שיקבע מה הוא תוכן ראוי ומה לא - ולמעשה טען שאין לו יכולת או רצון להחליט מה נשאר ומה מוסר מהאתר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לדבריו, המשתמשים יוכלו לבקש מהגוף העצמאי להסיר תוכן - או לערער על הסרת תוכן - כמעין "בית משפט עליון" לפייסבוק. במכתב פומבי שפרסם אמר צוקרברג כי פייסבוק לא צריכה לקבל החלטות כה חשובות לגבי חופש הביטוי בעצמה.
בשיחת הוועידה עם העיתונאים אמר צוקרברג שהמשתמשים "נוטים ליותר מעורבות עם תוכן סנסציוני", שמתקרב לכדי הפרת כללי החברה. "אחד השיעורים הכי גדולים שלי מהשנה הזו הוא שכשאתה יוצר קשר עם יותר מ-2 מיליארד בני אדם, אתה הולך לראות את הטוב ואת הרע באנושות", הוסיף.
שיחת הרקע מגיעה לאחר תחקיר מקיף חריף ובעייתי מאוד שהתפרסם היום בניו יורק טיימס נגד פייסבוק. בזמן שצוקרברג התנצל על פרשת קיימברידג' אנליטיקה, סגניתו שריל סנדברג שכרה חברת לובי רפובליקנית שטענה שמבקריה פועלים בשירות של המיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס. למרות שידעו על המעורבות הרוסית בבחירות, במשך יותר משנה הדבר הוסתר מהציבור ומהדירקטוריון של החברה
לפי התחקיר, פייסבוק שכרה את שירותיה של דיפיינרס פאבליק אפיירס (Definers Public Affairs), חברה שקשורה לגורמים רפובליקנים ומומחית בהפצת מידע שלילי על יריבים והפצה שלו. אותה חברה ניסתה להכפיש את המבקרים של פייסבוק, וניסתה לקשר אותם לסורוס - מיליארדר שבעבר תקף את פייסבוק וגוגל וטען שהם מונופול. צוקרברג סירב להשיב לשאלה אם מישהו בחברה ישלם בכיסאו בעקבות התחקיר.