מידע של 500 אלף משתמשי Google+ נחשף: העיתון "וול סטריט ג'ורנל" פרסם הערב (שני) כי מידע פרטי של מאות אלפי משתמשים ברשת החברתית של גוגל פלוס דלף. אך הבעיה הגדולה יותר היא התנהלות החברה שלאחר שגילתה על פרצת האבטחה בחרה להסתיר זאת כדי להימנע מצעדים נגדה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הדיווחים, באג בתוכנת של גוגל פלוס בין השנים 2015 ל-2018 נתן למפתחים אחרים לקבל גישה למידע פרטי של משתמשים. הבעיה נתגלתה וטופלה במסגרת חקירה פנימית של גוגל. הצוות המשפטי של החברה הזהיר את בכירי החברה כי חשיפת התקרית תוביל לצעדים רגולטורים נגדה, ומנכ"ל החברה, סונדר פיצ'אי תודרך על התוכנית שלא להודיע למשתמשים כי פרטיהם דלפו.
במסמך המשפטי שנכתב על ידי צוות של החברה הוסבר כי אין לחברה ראיות שמוכיחות כי מפתחים חיצוניים השתמשו לרעה במידע, אך עם זאת אין נכתב שאין דרך לדעת זאת בוודאות מוחלטת. במסגרת המידע שדלף, נחשפו שמות מלאים, כתובות, תאריכי לידה, תמונות פרופיל, כתובות מגורים ואפילו סטטוס זוגי. המידע שבוודאות לא דלף: הודעות מייל, מספרי טלפון, פוסטים והודעות אישיות.
עכשיו מתכוונת ענקית הטכנולוגיה להודיע על צעדים חדשים על מנת להגן על מידע של משתמשים ולהפסיק את הפעילות של הרשת החברתית של גוגל - גוגל פלוס. בנוסף גוגל מתכוונת להגביל את הגישה שהיא מאפשרת למפתחים חיצוניים למידע של משתמשי המייל שלה ואנדרואיד.
בתגובה לחשיפת ה"וול סטריט ג'ורנל" נמסר מגוגל כי "כשהתלבטנו אם לחשוף את התקרית בדקנו אם ניתן לזהות במדויק את המשתמשים שצריך להודיע להם, אם יש אינדיקציה לכך שנעשה שימוש לרעה במידע שלהם ואם יש פעולות שמפתחים יכולים לנקוט. לאחר שהתשובות לכלל השאלות הייתה שלילית בחרנו בדרך הזו".