אלפי חשבונות של משתמשים פיקטיבים שמופעלים על ידי המפלגות השונות הוסרו מפייסבוק בשנה האחרונה. כך אמר היום (שני) ארז תדהר, אחראי הנחיית המשק במערך הסייבר הלאומי, בדיון של ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת על המוכנות הטכנולוגית של הרשויות לבחירות המקומיות והפצת מידע כוזב ברשת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
תדהר קרא לנפגעים מהחשבונות הללו להתלונן במשטרה: "אנו מזהים מגמות של תקיפה או מידע כוזב, ומדווחים לפייסבוק - אך לא מתערבים ולא מתעניינים בתוכן או במפעיל".
"כ-20% מהפרופילים בפייסבוק הם משתמשים מזויפים או בוטים", אמרה ד"ר קרין נהון מאיגוד האינטרנט הישראלי. "ניטור ההפעלה של כאלו - אפשרי ע"י פיקוח, פירוט ושקיפות על תקציב הבחירות המופנה למרחב הדיגיטלי".
יו"ר הוועדה, אורי מקלב (יהדות התורה) ציין כי הבחירות המתקרבות מחייבות היערכות מיוחדת, בעיקר בעקבות הטכנולוגיה המתחדשת, והוסיף שיש למנוע התערבות זרה בבחירות ושתילת מידע כוזב.
נעמי פרידמן, מנהלת מערכות המידע במשרד הפנים, ציינה כי 6.6 מיליון בעלי זכות הצבעה יוכלו לבחור בכ-12 אלף קלפיות והסבירה על בקרת מערכות המידע. היא הוסיפה כי אחוזי ההצבעה ונתוני ספירת הקולות יתפרסמו לציבור, בזמן אמת, לפי אזורים וערים.