אפל ופייסבוק מודות היום (שישי) כי ניזוקו מרכיב חומרה סיני, שעל פי החשד איפשר לממשלה הסינית לרגל אחרי מערכות המחשוב והשרתים שלהן. אתמול, עם החשיפה של סוכנות הידיעות בלומברג בנושא, הכחישו החברות כי הושפעו ממתקפת הסייבר המתוחכמת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לדברי פייסבוק, בחברה הפכו מודעים לראשונה לשרתים שבהם חומרה בעייתית כבר ב-2015, אולם אז הנזק נגרם לחלק קטן מאוד מהמערכת, ששימש רק למטרות ניסויים במעבדות החברה. לפי פייסבוק, משתמשי הרשת החברתית לא ניזוקו כלל מהמתקפה. אפל גילתה על המתקפה בשנת 2016, אולם הדבר לא סותר את הכחשתה הקודמת: לדברי החברה, הגילוי גרם לכך שעברה להשתמש בחומרה שונה, ולכן הרכיב החשוד כבר לא נמצא במערכותיה.
האישור מצד שתי החברות הוא משמעותי, כי הוא מוכיח עד כמה עמוק הצליחו הסינים לחדור למערכות אמריקניות. הממשל הסיני, מצדו, מכחיש כמובן כל קשר לרכיב החשוד. בשלב זה עוד לא ברור מה היקף המתקפה ואילו חברות נוספות נפגעו ממנה.
הפרשה נחקרה על ידי רשויות החוק בארה"ב מאז 2015, אז ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון גילתה את הרכיב הבעייתי במהלך בדיקות לחברה ששקלה לרכוש. הרכיב , חלק זעיר שלא הופיע בתכנון המקורי של לוחות האם, הופיע בחומרה שסיפקה חברה אמריקנית בשם סופרמיקרו – חברה שמייצרת את מוצריה בסין.
אמזון דיווחה על כך לרשויות החוק, שגילו שהרכיב איפשר למתקיניו לקהל גישה חשאית לרשתות בהן הוא הורכב. כעת חוששים בקהילת המודיעין, שכן החברה אותה תיכננה אמזון לרכוש – אלמנטל – התקינה מערכות בחוות שרתים של משרד ההגנה האמריקני, על ספינות של הצי האמריקני וכן במערכי רחפנים של ה-CIA. זאת ועוד: אלמנטל היא רק מבין מאות לקוחות של סופרמיקרו.