מה אם היו אומרים לכם שארוחת הבוקר שאתם רגילים לאכול כבר שנים רבות - גם אם היא נחשבת לבריאה - פשוט לא טובה לכם ושהגלידה אותה אתם נמנעים לאכול, דווקא לא משפיעה על רמת הסוכר בדם. חברת "דייטו" הישראלית טוענת שהיא יכולה לחזות איך כל מזון או שתייה ישפיעו על רמת הסוכר בדם של כל אדם ולבנות בהתאם תפריט אידיאלי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הערכות, בישראל ישנם 600 אלף חולי סוכרת ועוד מיליון בני אדם שמוגדרים כטרום סוכרתיים, אם מוסיפים להם רבים אחרים שנמצאים בסיכון לחלות במחלות כמו לחץ דם גבוה או השמנת יתר, ולכן הפיתוח יכול להיות שווה הרבה כסף.
הפיתוח מתבסס על מחקר שערכו פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב ממכון וייצמן, בו גילו החוקרים שבגלל שהרכב חיידקי המעי שלנו שונה מאדם לאדם, כך גם התגובה שלנו למאכלים השונים משתנה. למשל, גלידה יכולה להקפיץ לאדם מסוים את הסוכר ואצל אחר רמת הסוכר לא תשתנה. "אני ספורטאי ואני חייב להיות ב'פול פאוור", אמר שחקן הכדורסל גיא פניני שמתנסה במיזם. "בביצוע הכי טוב שאני יכול לתת".
במסגרת השירות שעולה 1,950 שקל מחברים את הלקוחות למד סוכר ונלקחות דגימות צואה מהלקוחות, לאחר ניתוח הנתונים כל לקוח מקבל גישה לאפליקציה בה מורכב תפריט מיוחד ומותאם אישית.