מי שיזדמן לו להגיע הלילה (שני) לאזור הדרום יוכל לחזות בגשם המטאורים שחולף בימים אלה סמוך לכדור הארץ. מטר המטאורים מופיע אמנם בכל יום השבוע, אך הלילה תנאי הצפייה משופרים במיוחד בגלל שקיעתו של הירח קצת לפני השעה 19:30.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים אלה מתרחש מטר המטאורים שנחשב למיוחד ביותר בשנה - ה"גמינידים". פיסות אבק שנפלטו מאסטרואיד בשם פאת'ון נמצאים במסלולו של כדור הארץ ובתאריכים אלה הוא עובר בעננת החלקיקים האלה שגודלם הוא כגרגר חול.
המטר החל להופיע בשמיים ב-8 בדצמבר וצפוי להימשך במוצאי שבת. מקור השם "גמינידים" מקבוצת הכוכבים ג'ימיני (תאומים) המופיעה בשמיים בימים אלה. המטאורים צפויים לחדור ולהתכלות באטמוספירה פחות או יותר בגזרה של קבוצת כוכבים זו.
"המטר הוא עשיר בצורה יוצאת דופן, וחוזר מדי שנה באמצע דצמבר", מסביר נדב סילברט, מומחה אסטרונומיה ומדריך תצפיות ממרכז הדרכה "בטבע". "מה שמיוחד במטר הוא שהמטאורים איטיים יותר בשמיים שכן תנועתם פחות או יותר חופפת את תנועתו של כדור הארץ".
בלילה: תנאים מצוינים לצפייה במטר
"מהירות הנפילה שלהם היא פי שניים איטית יותר (כ- 35 אלף ק"מ בשנייה) מהמטר הקיצי הפופולרי 'פרסאידים'", מוסיף סילברט. "חלק מהמטאורים עשויים להיות ענקיים. לפני כמה ימים באזור הר הנגב נצפה מטאור באור יום. דבר שיכול לקרות אם הוא גדול ובוהק מספיק. קיבלתי טלפונים נסערים מאזרחים שדיווחו על שובל אור שנראה בשמיים כחולים".
שיאו של גשם המטאורים בלילות האלה. בלילות האחרונים השמיים המעוננים מנעו מרוב התצפיות להתקיים, אלא שהלילה נראה שהשמיים יהיו צלולים והמטר ייראה במלא הדרו.
אם הקור בחוץ לא מפריע לכם, צאו למדבר (מומלץ לאזורים הנמוכים יותר כמו הערבה או מכתש רמון במרכזו) ופשוט הביטו לשמיים. אין צורך באמצעי צפייה מיוחד. מכיוון שהלילה יהיה בהיר יותר וקר הצטיידו בלבוש חם מאוד וגם תרמוס לוהט לא יזיק.