החשש העיקרי שמעלים מתנגדי המאגר הביומטרי הוא דליפה של מידע ופרטים אישיים לרשות הרבים, אבל מתברר שגם אם מהפכת הביומטרי טרם הושלמה - דליפת המידע כבר כאן. אפליקציית "מאגר כלבים" שהשיק אתמול (רביעי) משרד החקלאות מאפשרת גישה חופשית לפרטיהם של מאות אלפי בעלי כלבים - בהם גם פוליטיקאים ואנשי ציבור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
האפליקציה החדשה של משרד החקלאות נועדה לאפשר חיפוש יעיל של וטרינרים בישראל ואף לסייע באיתור בעליהם של כלבים משוטטים, אך מלבד הפרטים המלאים על הכלב הרשום, מספקת האפליקציה גם את מספר הטלפון הסלולרי, הכתובת ופרטים נוספים של בעלי הכלב.
בעקבות חשיפת הפרטים האישיים פנתה היום התנועה לזכויות דיגיטליות לחברת גוגל בבקשה להסיר את האפליקציה מחנות האפליקציות שלה. "מספר גולשים הספיקו כבר לחשוף באמצעות האפליקציה את פרטיהן של חברות הכנסת מירי רגב, שלי יחימוביץ' ומירב מיכאלי וגם פרטיהן של השחקנית אורנה בנאי ואחרים", מסרו בתנועה.
על פי הטענות, האפליקציה לא רק מאפשרת גישה חופשית לפרטיהם האישיים של בעלי הכלבים אלא גם "חושפת אותם למעקב של הרשויות". עם התקנת האפליקציה מבקש משרד החקלאות לגשת לפרטי המיקום של המשתמש גם כשאינו משתמש באפליקציה, לקבל את יומן השיחות שלו ועוד.
"מדינת ישראל מוכיחה שוב שבכל הקשור לשמירה על מידע אישי, פרטי ורגיש - היא מתרשלת פעם אחר פעם", טוען עו"ד יהונתן קלינגר, היועץ המשפטי לתנועה לזכויות דיגיטליות. "אנחנו קוראים לאזרחי ישראל לדווח לגוגל ולאפסטור על האפליקציה הפוגענית ולהסירה מחנות האפליקציות. מטריד לחשוב מה יעשו במדינה עם המידע הביומטרי שלנו".
ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "המרכז הארצי לרישום כלבים הוקם על מנת להסדיר את הפיקוח על כלבים במדינת ישראל וליצור מאגר נתונים אחד הכולל בתוכו פרטים של כל הכלבים הרשומים בישראל. החוק להסדרת הפיקוח על כלבים מונה בבירור את הפרטים שחייבים להופיע במאגר.
"נושא זה אף נידון בכנסת בעת אישור החוק ושם הוחלט כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט. הכנסת אף קבעה כי ניתן לפנות למרכז הרישום במשרד בבקשה להסתיר את מספר הטלפון שלך. אם אזרח מעוניין להסתיר את מספר הטלפון שלו, הוא יוכל לעשות זאת דרך כפתור 'כתוב לנו' באפליקציה החדשה או דרך פנייה במייל למאגר הכלבים".
תגובות