אחרי שמיליונים הורידו את האפליקציה שמאפשרת לנו לראות כיצד נראה בעתיד, כשנהיה זקנים, הזהירו מומחים מפניה וטענו שמפתחי FaceApp יכולים לעשות שימוש לרעה במידע שהגולשים חושפים בפניהם. חברת צ'ק פוינט הישראלית בדקה, האם באמת יש לנו ממה לחשוש?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הרבה ביקורת עלתה ביממה האחרונה על האפליקציה הזאת שבעזרת בינה מלאכותית מאפשרת לנו לראות איך נראה כאנשים מבוגרים. הטענה הייתה שבעצם המפתחים שנמצאים בסנט פטרסבורג ברוסיה זוכים דרך היישומון לגישה למידע האישי במכשיר הנייד שלנו. ואכן האפליקציה הזאת אכן מקבלת גישה אל אלבום התמונות שלנו, אבל זה נעשה בהרבה מאוד אפליקציות במכשיר שלנו. ביקשנו מחוקרי אבטחת המידע של צ׳ק פוינט לבדוק האם יש לנו ממה לחשוש.
מהבדיקה שערכו בחברה עולה כי האפליקציה עושה שימוש רק בתמונות שעברו שינוי או נערכו. על כן FaceApp פועלת בדומה לגוגל ופייסבוק ולאפליקציות אחרות שמותקנות על הטלפון הנייד של כולנו ומקבלות גישה לאלבום התמונות - ולא מעוררות חשש כמו היישומון החדש.
בחברה שמקורה ברוסיה הגיבו לביקורת ואומרים: "אנחנו חברה רוסית, אבל המידע לא מועבר לרוסיה וכן אנחנו לא מוכרים את המידע של המשתמשים". ובלי קשר לסערה האחרונה, חשוב לשים לב בעת שמתקינים כל אפליקציה חדשה על הטלפון את הרשאות המידע שמקבל כל יישומון באשר הוא בלי קשר איפה יושבים המפתחים שלו.