מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי והמייסד השותף, סרגיי ברין, קיימו בסוף השבוע האחרון פגישה עם עובדי החברה בנוגע לפעילות החברה בסין. כניסתה הצפויה של ענקית החיפוש גוגל לענקית האסייתית מעוררת את זעמם של העובדים, ואלו חתמו על מכתב בדרישה מהנהלת החברה להיות שקופה יותר לגבי הפרויקט, שזכה לשם הקוד "דרגונפליי". הדיון הופסק לאחר שבזמן אמת תכניו דלפו לטוויטר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי הפרסומים, אם אכן יושק מנוע החיפוש בסין, תוצאות החיפוש שלו יצנזרו תוצאות רבות שהממשל הסיני חוסם, ובהם אתרי חדשות, מידע על יריבים פוליטיים של המפלגה הקומוניסטית, מידע על חופש הביטוי ועל מין, וכן מחקרים אקדמיים. כמו כן, נמסר כי ייתכן שיהיו שאילתות מסוימות, שנושאיהן נחשבים רגישים במיוחד, שמנוע החיפוש לא יציג עבורן תוצאות כלל.
כ-1,400 עובדים חתמו על מכתב להנהלת החברה, וטענו כי הרצון של גוגל לציית לחוקי הצנזורה הסיניים מעלה סוגיות אתיות ומוסריות דחופות. לדבריהם, על החברה להיות שקופה כלפיהם לגבי התהליך על מנת שיהיו מודעים לטכנולוגיה שהם עצמם בונים, ועל מנת שיוכלו לקבל החלטות מודעות לגבי העבודה שלהם והפרויקטים בהם הם לוקחים חלק, ואף לגבי עצם התעסוקה שלהם בארגון.
לפי דיווחים, פיצ'אי אמר בפגישה כי גוגל כלל אינה קרובה להשקת השירות, וכי בשלב זה היא עדיין מבצעת ניסיונות ומחקר על המוצר. פיצ'אי טען כי גוגל "בהחלט תהיה שקופה יותר" בשלבים מתקדמים יותר בפיתוח, והוסיף כי הוא מאמין שהחברה צריכה לחזור לפעול בסין.
הפגישה הופסקה לפני ששני הבכירים הספיקו לענות על שאלות רבות. זאת מכיוון שתוכן הפגישה הודלף לעיתונאית קייט קונגר מה"ניו יורק טיימס", שצייצה בטוויטר בזמן אמת את תוכן הפגישה וציטטה מספר דברים שנאמרו בה - דבר שאינו מאפיין את המפגשים של גוגל. אחד העובדים עלה לבמה וחשף זאת בפני חבריו, ובכך הוביל לעצירת הפגישה.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/