בהלה נרשמה בסוף השבוע בחברת פייסבוק, לאחר שהתברר כי שני "בוטים" של החברה תקשרו ביניהם בשפת סתרים - מעין ג'יבריש שהורכב ממילים באנגלית, אך ללא כללי התחביר המוכר. בעקבות הגילוי הושבת פרוייקט המחקר של הבינה המלאכותית, אך בחברה ניסו להרגיע ולהסביר כי לא מדובר בניסיון השתלטות עוין על העולם - למרות שהדיווחים הזכירו לרבים ברחבי העולם תרחישי אימים מסרטי מדע בדיוני.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
צמד ה"בוטים" - יישומים מלאכותיים דמויי אדם - יצרו לעצמם שפה חדשה והחלו להשתמש בה, למרות שיועדו לדבר ביניהם רק באנגלית. המשפטים בתחילה נראו לא מובנים, אך החוקרים גילו כי ה"בוטים", שזכו לשמות אליס ובוב, הבינו את משמעות המשפטים - כך לפי חוקרים ב-FAIR, פרוייקט המחקר בבינה מלאכותית של פייסבוק.
כך נראתה השיחה בין הבוטים, בתרגום לעברית:
בוב: "אני יכול אני כל דבר אחר".
אליס: "לכדורים יש אפס לי לי לי לי לי לי לי לי".
בוב: "את אני יש כל דבר אחר"
אליס: "כדורים יש כדור לי לי לי לי לי לי לי לי".
החוקר מייק לואיס אישר כי "בוב" ו"אליס" הושבתו, אך ציין כי החוקרים לא חוששים שהבוטים תכננו "לעשות הפיכה ולהשתלט על העולם": לדבריו, מטרת ההשבתה היא תיקון התקלה, באופן שיאפשר לבוטים לדבר עם בני אדם. אחד החוקרים אמר כי בוטים יכולים להמציא מילות קוד פנימיות ו"לנדוד" לשפה פנימית, כפי שגם קהילות אנושיות יכולות ליצור שפה.
החוקר דהרוב בטרה אמר כי הבוטים פיתחו שפה כתוצאה משגיאת תכנות, שלמעשה "נתנה להם תמריץ" ליצור שפה יותר יעילה. הבוטים נוצרו כחלק מתכנית שנועדה ללמד מחשבים ומכונות כיצד לנהל משא ומתן: מטרת העל היא לפתח "סייענים דיגיטליים" מותאמים אישית שיוכלו לתקשר עם בני אדם.