"לא נוכל להגיע לכוכב" (צילום: CNN)
"לא נוכל להגיע לכוכב" | צילום: CNN

אחרי הגילוי של הכוכב "פרוקסימה בי", הדומה לכדור הארץ, מסביר הבוקר (חמישי) דוקטור יגאל פת-אל ממצפה הכוכבים בגבעתיים כי אמנם מדובר בתגלית מרגשת, אך כי יש לזכור ש"פרוקסימה בי קרוב אלינו רק במונחים של היקום. במונחים של בני אדם הוא עדיין רחוק מאד".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"זה גילוי של כוכב לכת קרוב, במערכת הכי קרובה לכדור הארץ, דבר שמנסים לגלות כבר מאז המאה הקודמת", מסביר פת-אל לחדשות 2 Online. "בממדיו הוא דומה לכדור הארץ. בגלל המרחק שלו מהשמש שהוא מקיף, יכול להיות שאולי יש עליו מים נוזליים, שהם תנאי להתפתחות חיים, ויכול להיות שבעבר או בעתיד או בהווה התפתחו/יתפתחו/יש עליו חיים".

אז למה מתכוונים החוקרים כשהם אומרים קרוב? "הוא הכי קרוב אלינו, ארבע ומשהו שנות אור, כשלשם ההשוואה כוכבי הלכת, למשל מאדים נמצא במרחק של עשרות דקות אור. זה קרוב רק במונחים של היקום, אך לא במונחים של בני אדם. מערכת השמש היא השכונה שלנו. הכוכב הזה הוא הבית הכי קרוב לשכונה שלנו, וגילינו שהוא אולי מיושב".

האם יש בית חדש בשכונה? (צילום: רויטרס)
האם יש בית חדש בשכונה? | צילום: רויטרס

האם זה אומר שישנה דרך שבני אדם יוכלו להגיע אל הכוכב שהתגלה? "לא. בטכנולוגיה של היום ייקח לבני אדם עשרות אלפי שנים כדי להגיע". לכוכבי הלכת הקרובים אלינו, למשל, לוקח עשרות שנים כדי לתכנן משימה. "קשה מאד ללמוד דברים על כוכבים שהם קרובים הרבה יותר, כמו מאדים", הוא מסביר. "אז איך אפשר ללמוד על כוכב שהוא רחוק הרבה יותר?".

ולמרות שבימי חיינו לא יגיע האדם אל "פרוקסימה בי", אומר פת-אל, "זה מאד מרגש. זה מראה כמה אנחנו לא לבד כנראה. האם זה טוב או לא? אי אפשר לדעת". לסיכום, הוא אומר, "אני חושב שכל כוכב לכת שמתגלה מראה כמה האדם הוא כל כך קטן וכמה החשיבות העצמית שלנו כל כך גדולה. זו המסקנה הכי גדולה. אם ניישם את זה האנושות תרוויח".