אם בשנות ה-50 מכשירי החשמל עשו מהפכה במטבחים של הסבתות שלנו, נראה כי העולם עומד כעת מול מהפכה טכנולוגית נוספת בחדר הכי חשוב בבית. יצרנים מכל רחבי העולם עורכים ביניהם תחרות בלתי פוסקת למציאת השילוב בין העולם הטכנולוגי שסביבינו למטבח. מי שרוצה, יכול כבר עכשיו להפוך את המטבח שלו לסביבה מלאה בגאדג'טים שאמנם לא תמיד משפרים את החוויה הקולינרית, אבל בהחלט מביאים חידושים ומקלים על העבודה בין הכיור לסירים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רשת "סקיי" הבריטית מדווחת שבכל מטבח בריטי יש לפחות שבעה אלמנטים טכנולוגיים שלא היו בו בעבר. כרגע הלהיט התורן הם כלים אורזים, מחממים, מקפיאים או חותכים בהוראה של הבעלים. בעתיד נראה את כלי המטבח שלנו מתחברים לאינטרנט ואפילו מספקים לנו שפים שיסבירו ויבשלו אתנו בעזרת הולוגרמה. אם נרצה להתייעץ עם מישהו על תבשיל מסוים, סבתא למשל, היא תתייצב בעזרת מקרן ותסביר, גם אם כבר הלכה לעולמה.
עיתונאית טכנולוגיה בריטי בשם היילי ארד אמרה כי "יש כבר עכשיו תחרות מאוד ערה בין היצרנים השונים על אמצעים טכנולוגיים חדשים למטבח. יש המצאות חדשות וכולם מנסים להיות הראשונים בשוק". עוד המצאות חדשות הן משטחי בישול המחוברים לרשת, מדפסות תחת מימדיות שייצרו כלי בישול חסרים ומערכת שתוכל לשלוח מסרים לטלפון הנייד. בין השואר תוכל המערכת לעדכן על המצרכים שחסרים במקרר, להודיע כמה זמן אפייה נותר למה שמתחמם בתנור או כמה בירות עוד נשארו במזווה.
טיסנים, רובוטים ומדפסות תלת מימדיות
מומחים אחרים סבורים שבעתיד, אולי, המטבח כמו שאנו מכירים אותו פשוט ייעלם. "לא נראה איפה האוכל נמצא או היכן הוא מתבשל, הכל ייעשה על פי הוראות מראש ומה שיישאר הן פינות האוכל", הוסיפה ארד. "אנחנו נראה טיסנים שיביאו את המזון ממרכזי השיווק היישר לידי רובוטים שיאפסנו ויכינו ויגישו את המזון לשולחן, אולי אפילו נדפיס את המזון בעתיד".
דנקן, אזרח בריטי המשדרג את המטבח האישי, סיפר כי הוא כבר מצפה למקרר ששולח הודעות על תוקף מוצרי החלב או תנור שאוסף את המצרכים לבד. "אם אתה בעניין של טכנולוגיה ואתה בעניין של חיסכון בזמן, אתה יכול לצפות לזה שזה יהיה כמו במסע בין כוכבים שהאוכל יוקרן למקרר שלך ואז רובוט יכין אותו ויגיש לך אותו בזמן שאתה רואה טלוויזיה", טען.
אבל לא כולם נרגשים מהאפשרויות הקולינריות של העתיד: "שף בהולוגרמה? לדעתי זה סיוט" טענה נימה שילדס, מפעילת בלוג העוסק בבישול. "מה שמטריד אותי בנוגע לטכנולוגיה ומזון עכשיו, היא העובדה שאנשים כל כך מתרגשים מהעובדה שהם מבשלים את הארוחות שלהם בעצמם, כולם חושבים שזה מאוד מסובך לבשל בבית כשלמעשה, כל מה שטבח צריך היא סכין טובה, משטח חיתוך ומחבט להכנת רוטב" .