בקרוב אצלנו? פייסבוק תבקש בקרוב ממשתמשים אירופיים וקנדיים לאפשר ולאשר לה להשתמש בטכנולוגיית זיהוי פנים כדי שתוכל לזהות אותם בתמונות ובסרטונים. במקור פייסבוק התחילה לזהות פני משתמשים בשנת 2011, אך הפסיקה לעשות זאת בעקבות מחאה מצד הרגולטורים מהממשל וקמפיינים אזרחיים למען פרטיות. הרשת החברתית מתמודדת היום, מלבד שאלות על פרטיות המשתמשים בפרשת קיימברידג' אנליטיקה גם בפני תביעה בקליפורניה הנוגעת למערכת זיהוי הפנים שלה שהופעלה, ללא אישור המשתמשים.
כל מה שרציתם לדעת על פרשת קיימברידג' אנליטיקה בפודקאסט "מיד בהרחבה"
הבקשה שפורסמה היום (רביעי) למשתמשים בקנדה ואירופה נערכת לקראת הוצאת חוק חדש באיחוד האירופי, שייצא לדרך ב-25 במאי: החוק אמור להגביל את פייסבוק מלעשות את הפעולות האלה - ללא הרשאה מפורשת מהמשתמשים. על פי הדיווח, המשתמשים שאינם חיים באירופה או בקנדה יתבקשו בחודשים הקרובים לאשר ויתורים על פרטיות, וימשיכו להיות תחת מעקב של זיהוי פנים - אלא אם יבצעו פעולה שתבטל את המערכת.
מערכת זיהוי הפנים סורקת את פני המשתמשים ומשווה אותם לתמונות קיימות שבהם המשתמשים כבר זוהו - או "תויגו". תמונות לא מזוהות עוברות השוואה וחיפוש אחר מידע במאגרי תמונות עצומים, וכאשר נמצא דמיון או התאמה - פייסבוק מיידעת את האדם שהעלה או פרסם את המידע ואת האדם שמצולם בתמונה לאישור או זיהוי נוסף. במקביל, המערכת אמורה לזהות אם אדם משתמש בתמונה שאינה שלו. המערכת כמובן מסייעת לפייסבוק לקדם הצעות חברות או הצעות חברתיות וכלכליות וגם להשאיר את המשתמשים לזמן ממושך יותר בדף.
אתמול פייסבוק פרסמה מידע שמייסד החברה צוקרברג לא הצליח - או לא רצה - לספק במהלך השימוע שנערך לו בקונגרס האמריקני בשבוע שעבר. דיויד בייסר, מנהל המוצר בפייסבוק, הודה בפוסט כי במסגרת פעילות המעקב של פייסבוק היא עוקבת אחרי משתמשים גם באמצעות אתרים ואפליקציות אחרים - במטרה לשפר את השירותים שפייסבוק מעניקה למשתמשים. סילקי קארלו, ראש ארגון אזרחי שנאבק למען הזכות לפרטיות של המשתמשים ברשת, מזהיר: "זיהוי ביומטרי ומעקב על פני מיליארדי התצלומים שנמצאים במערכת מחריף את הסיכון לפרטיות המשתמשים, על פייסבוק מוטלת החובה להוכיח שהיא למדה איך לכבד את החוק, לא להוכיח שהיא מסוגלת לקחת את יכולות המעקב שלה עמוק עוד יותר".