ישראלים רבים נתקלו לאחרונה במודעות פרסומת למשקפי רייבן במחיר מוזל בפייסבוק ובאינסטגרם. המודעות מציעות משקפיים במחיר זול במיוחד ומעודדת את הצרכנים להיכנס ולבצע תשלום באתר - אך מדובר בהונאה שמטרתה לשאוב את פרטי התשלום של הרוכשים. "מעבר לאובדן של הכסף על המוצר שלא מגיע בפועל, פרטי התשלום של הרוכשים נמצאים בסיכון", אמר אמיר כרמי, מנהל טכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ההונאה בה הגולשים מופנים לכתובת של חנות אונליין מזויפת של רייבן זוהתה לראשונה כבר לפני שנתיים בפייסבוק, אך בגל הנוכחי ההונאה התרחבה גם לרשת אינסטגרם. הגולשים מעבירים את פרטי האשראי שלהם ולא מקבלים את המוצר.
האתר נראה כאתר לגיטימי עם קטלוג של משקפי שמש עם דגמים לגברים ולנשים. אמנם, מובטח שהתשלום באתר מאובטח, אך בפועל מדובר באתר רגיל ולא ב"Https" מאובטח.
מה לעשות אם פורסמה מודעה מזויפת על הקיר שלכם בפייסבוק?
המודעות מפורסמות על גבי ה"קיר" של המשתמשים ללא אישורם - כולל תיוג של חבריהם. אם פרסמו את המודעה על הקיר שלכם מומלץ לשנות את הסיסמה לחשבון הפייסבוק ולהסיר כל אפליקציה חשודה. כמו כן, כדאי לעבור על יומן הפעילות (Activity Log) על מנת לבדוק אם מישהו שאינו מורשה ביצע פעולה בחשבון שלכם.