ראש השב"כ נדב ארגמן נשא הבוקר (שלישי) דברים במסגרת שבוע הסייבר באוניברסיטת תל אביב. ארגמן התייחס לאתגרים הביטחוניים בתחום הסייבר ולדרך בה ארגונו פועל בנושא. "מאז תחילת 2016 איתרנו למעלה מ-2,000 מפגעים בודדים פוטנציאלים", אמר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ארגמן הסביר את חשיבות זירת הסייבר בהתמודדות עם האתגרים הביטחוניים הנוכחיים. "כבר סוכלו פיגועים רבים. ההצלחה לאתר מפגע בודד מהווה אתגר עצום", ציין. "השיפורים הטכנולוגיים פורצי הדרך, יחד עם היכרות שטח ועבודה מבצעית, תרמו רבות להורדת רף הטרור ולהתמודדות מוצלחת של מדינת ישראל מול איום פיגועי הבודדים".

ארגמן התייחס להתמודדות של השב"כ עם איומי הסייבר. "אנו לומדים את דפוסי הפעולה של היריב, ויודעים להכות בו בהפתעה במגוון דרכים ושיטות", הוסיף. "האקרים ברחבי העולם הפועלים לפגוע בישראל, חווים מעת לעת תקלות בלתי צפויות".

ראש הממשלה נתניהו נאם אתמול בשבוע הסייבר והתייחס לאתגר הביטחוני איתו מתמודדת ישראל ומתמודד העולם כולו בשנים האחרונות. "לפני כמה שנים החלטתי להפוך את ישראל לאחת המדינות המובילות בתחום אבטחת הסייבר ולדעתי אנחנו שם - אבל זה אתגר מתמיד", אמר רה"מ.

אנו חווים בכל חודש עשרות מתקפות סייבר, ובכל רגע נתון יש 5-7 מתקפות על הרשת הלאומית שלנו

"אבטחת סייבר היא איום הולך וגדל בכל מקום", הסביר נתניהו. "הכל היום הופך להיות דיגיטלי וכשזה קורה במדינה אחר מדינה, תעשייה אחר תעשייה, וכשאנחנו נכנסים לעולם של האינטרנט, הצורך באבטחת סייבר גדל. זו בעיה לכל הממשלות, לא רק להגן על הצבא שלהן או הארגונים הביטחוניים, אלא גם על העסקים שלהן. אנו חווים בכל חודש עשרות מתקפות סייבר, ובכל רגע נתון יש 5-7 מתקפות על הרשת הלאומית שלנו מצד גורמים שונים".



בנאומו הסביר ראש הממשלה כי ההחלטה של ישראל בנושא הייתה הקמת רשות סייבר לאומית. "אנחנו יכולים לתקשר בדרך מאובטחת, והצדדים בתוך הרשת יכולים לתקשר אחד עם השני ולא רק להגיב למתקפות - אלא גם למנוע אותם. אני צופה שבסוף כל הארגונים יהיו חלק מהרשת הזו ואנחנו מוכנים לשתף פעולה עם ממשלות אחרות כי אנחנו טובים יותר ביחד".

עוד הוסיף נתניהו כי מדובר בתחום בו ישראל מצטיינת ולכן היום זה יתרון גדול בתחום הזה לבוא מישראל. "פעם היה זה חיסרון להגיד שאתה בא מישראל. היום כשאתה מדבר על סייבר או טכנולוגיה זה יתרון לומר 'אני חברה ישראלית'. רוצים אותנו בכל העולם ומכל העולם באים הנה. זה ביטוי לשינוי בסטטוס של ישראל. 20% מההשקעות בסייבר הפרטי נמצאות בישראל".