יש חיים על אחד מירחי שבתאי? סוכנות החלל האמריקנית נאס"א חשפה הערב כי מממצאי הגשושית "קאסיני" ותצפיות של טלסקופ החלל "האבל" על הירח אנקלדוס נמצאו תנאים שבהם עשויים להתפתח חיים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מהמידע שהושג באמצעות הגשושית עולות ראיות על יצירת תגובות כימיות מתחת לפני השטח הקרחיים של הירח. התגובות הללו עשויות ליצור סביבה שתומכת בחיים. לדברי המומחים, המידע הזה הוא "הפיסה האחרונה בפאזל" שמוכיח כי חיים הם אפשריים על פני הירח, שנמצא במרחק רב מהשמש, עובדה שהופכת את המידע לעוד יותר מדהים, לדבריהם.
פרופסור דיוויד רותרי מהאוניברסיטה הפתוחה בבריטניה הסביר כי "בהווה אנחנו מכירים רק צורה אחת של היווצרות חיים, זו שהובילה אלינו. אם נגלה כי חיים נוצרו באופן עצמאי בשני מקומות במערכת השמש שלנו, נוכל להיות די בטוחים שזה קרה גם בכוכבים וירחים רבים נוספים במערכות אחרות בגלקסיה".
אוקיאנוסים נמצאים במרחק של קילומטרים מתחת לפני האדמה של הירח אנקלדוס, ולכן על החוקרים להסיק מסקנות מהאדים שעולים לתוך האטמוספירה שלו דרך החריצים בקרח. אנקלדוס הוא הירח השישי בגודלו של שבתאי, התגלה בשנת 1789 והוא נמצא במרחק של 1.2 מיליארד קילומטרים מכדור הארץ.
"תגליות חדשות על עולם של האוקיינוס שבעתיד, כולל המשימה הקרובה של נאס"א לקליפר שתוכננה להשיק בשנת 2020, ישרתו את החיפוש הרחב אחר החיים מעבר לכדור הארץ", אמרו בנאס"א מוקדם יותר.
בפברואר האחרון נאס"א ערכה מסע"ת דומה ובה היא חשפה מידע שאסף טלסקופ החלל "שפיצר", שמצא במערכת שמש במרחק של 40 שנות אור מכדור הארץ, לא פחות משבעה כוכבי לכת - שבע פלנטות - מהם שלושה שעשויים להכיל מים ולקיים תנאי חיים כמו בכדור הארץ.