נ' התעורר באחד מהבקרים האחרונים וכשניגש לטלפון הנייד שלו הבחין שהוא מקרטע. בנוסף, הוא הרגיש שהמכשיר חם במיוחד. את הבעיה הוא החליט לנסות לפתור באופן יצירתי - והכניס את המכשיר למקרר. לא בטוח שזה הרעיון המוצלח ביותר, אבל הוא בהחלט ממחיש את התסכול שמרגישים בעלי טלפונים חכמים רבים, ובעיקר עכשיו, כשהקיץ הגיע.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
השילוב בין החום המזרח-תיכוני לרגישות הטלפונים החכמים יוצר פתח לתופעת ההתחממות, שעשויה להפוך לבעייתית במיוחד כשהסמארטפון תופס נתח הולך ונכבד מהשימושים בחיינו. שי מזרחי, מרצה ומומחה לסלולר, חיבר עבור גולשי חדשות 2 Online את המדריך המלא שמסביר בדיוק למה זה קורה, האם זה מסוכן וכמובן: איך נמנעים מהתחממות הטלפון מלכתחילה.
אז מדוע המכשירים מתחממים?
- שימוש במכשיר לזמן ממושך מהרגיל, למשל אחרי שיחה ארוכה או ניווט ממושך באמצעות תוכנת GPS.
- תקלה במערכת ההפעלה הגורמת לתוכנה לעבוד קשה מעבר למה שהיא צריכה. מערכת ההפעלה עלולה לחשוב בשל תקלה כי תוכנות שנסגרו עדיין פועלות, ולכן המכשיר יתחמם והסוללה תתרוקן.
- נזקי מים שונים הגורמים לקורוזיה.
- תקלה בסוללה.
- קצר חשמלי הגורם לאחד הרכיבים הפנימיים להתחמם.
- מזג אוויר - בדיוק כמו שבקבוק מים מתחמם באוטו באוגוסט, כך גם הטלפון החכם.
- לפעמים המכשיר יכול להתחמם בגלל פגם בייצור.
האם קיים קשר בין התחממות המכשיר לבין סוללה המתרוקנת מהר?
במילה אחת: כן. סוללה עלולה להתרוקן כתוצאה מקצר חשמלי באחד הרכיבים, תפקוד תוכנתי לקוי, העמסת תהליכים על המכשיר ועוד. בחלק מהמקרים, פתרון בעיית התחממות תשפיע גם על סוללה המתרוקנת מהר. בכל מצב, יש לגשת למעבדה שתבדוק את הסיבה לתקלה ותבצע את הנחוץ לפתרונה.
האם התחממות המכשיר עלולה להשפיע על תפקודו?
מכשיר הנוטה להתחמם עלול להיות חשוף למספר תקלות: קודם כל, הרכיבים האלקטרוניים של הסמארטפון עשויים, בין היתר, מבדיל שעמיד בפני חום סביר, אבל עלול להיפגם בחום גבוה. במקרה של תוכנה הרצה באופן קבוע - למשל, אפליקציה להקלטת שיחות - רכיב מסויים עלול להיפגע היות והוא עובד ללא הרף.
לעיתים גם חיישן הקרבה, אותו חיישן המכבה את מסך המגע במהלך השיחה ומונע מהפנים שלנו להפעיל אותו, נפגע כתוצאה מההתחממות. במקרה כזה אנו עלולים בטעות לנתק שיחות או להעביר את השיחה לדיבורית מבלי שהתכוונו. בנוסף, התחממות מכשיר עלול לגרום לאתחולים פתאומיים, ניתוקי שיחות ואפילו לאוזן אדומה כתוצאה מהצמדת המכשיר לאוזן במהלך שיחה.
אילו מכשירים סלולריים נוטים להחמם?
אין כמעט מכשיר החסין לחלוטין מפני התחממות - אולם יש כאלה הנוטים להתחמם יותר ויש כאלה שפחות. בהכללה, ניתן לומר כי מכשירי אנדרואיד, המצויידים במערכת הפעלה פתוחה המאפשרת להתקין המון הרחבות ואפליקציות המשפיעות כמעט על כל תא וקובץ במערכת ההפעלה, נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר בהשוואה לאלו של אפל, שכן שינוי קליל הנוגע בקובץ לא נכון עלול להשפיע על התחממות המכשיר.
אז איך שומרים על המכשיר מפני התחממות?
ראשית חשוב להבין כי מכשירים סלולרים כן עמידים בפני חום, והתחממות קלה של מכשיר הינה דבר תקין ומקובל: כמו שכשאנחנו עובדים קשה אנחנו מזיעים, כך גם מכשירים אלקטרוניים נוטים להתחמם בעבודה מאומצת. אולם קיימים מספר דברים שאפשר לעשות על מנת למתן במעט את התחממותו של המכשיר ולהשפיע על תפקוד הסלולרי:
- בחודשים חמים, להשתדל להוריד את המכשיר מהדשבורד ברכב למקום מוצל, במיוחד בזמן ניווט או שיחה ממושכת, ובכלל להשתדל להימנע מחשיפה ישירה של המכשיר לשמש.
- להקפיד לטעון את המכשיר באמצעות מטענים וכבלים מקוריים, תקינים ולא שבורים או קרועים.
- שימוש בטלפון במקום קריר כמו רכב ממוזג, תשפיע על טמפרטורת המכשיר.
- שינוי הגדרות תכנתיות שונות למצבים חסכוניים יותר, כמו כיוון פונקציית הנעילה האוטומטית הנמצאת באפליקציית ההגדרות במכשיר לחצי דקה-דקה לכל היותר, הגדרות דחיפת מייל לתדירות נמוכה יותר, תאורת מסך ועוד.
ומה לא לעשות? לא להכניס את המכשיר למקרר, בדיוק כמו שלא מכניסים את הטלוויזיה למקרר. המכשיר עלל להיפגע מהלחות ולפתח קורוזיה, ואף ללקות בקצרים חשמליים.