מסתמך על המכשירים החכמים (צילום: חדשות)
מסתמך על המכשירים החכמים | צילום: חדשות

אפליקציות ניווט הן כבר מזמן חלק בלתי נפרד מחיי היום יום. כמעט כולם משתמשים בהן בנהיגה או בניווט רגלי ברחובות, אבל מרגע שנכנסים לבניין אין קליטת GPS ואנחנו צריכים להסתמך רק על עצמנו. פיתוח ישראלי מאפשר ניווט בתוך מבנים ציבוריים כמו בתי חולים, אוניברסיטאות, נמלי תעופה, מוזיאונים ועוד - מבלי להסתמך על לוויינים.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בניגוד לפתרונות אחרים שמחייבים התקנת מכשור בתוך המבנה, הסטארטאפ הישראלי Navin משתמש בטכנולוגיה של מטוסי קרב לניווט ללא הסתמכות על לוויינים. מיפוי הבניין מבוסס על תשדורות מרשת ה-WIFI והטלפונים הסלולריים ונוצר על ידי המשתמשים בעצמם. "פיתחנו טכנולוגיה שמאפשרת לטלפון ללמוד את מבנה הבניין בצורה עצמאית", מסביר שי רונן, מנכ"ל ומייסד החברה. "עם הזמן, ככל שמצטברים יותר הולכי רגל נוצרת מפה ואז ניתן לנווט ממש כמו שמנווטים בכבישים".

שי רונן, מנכ"ל ומייסד החברה (צילום: חדשות)
שי רונן, מנכ"ל ומייסד החברה | צילום: חדשות

במקום לוויני ה-GPS, שהקליטה שלהם הולכת לאיבוד, הסטארטאפ הישראלי Navin מסתמך על מיפוי שנוצר על ידי משתמשים שמסתובבים בבניין ורוצים לשתף את הדרך שלהם. "הייחוד שלנו הוא בזה שאנחנו משתמשים בקהל כדי שהמערכת תלמד עוד ועוד מבני ציבור", מסביר רונן.

 

מזהה מעבר בין קומות (צילום: חדשות)
מזהה מעבר בין קומות | צילום: חדשות

הסטארטאפ משתמש בנתונים של הטלפון והוא יודע לזהות אם המשתמש נמצא במעלית או עולה קומה. היישום זמין בינתיים בכמה מבני ציבור בתל אביב ובכמה בתי חולים, בהם בית החולים איכילוב. "זה זמין בעזריאלי, שרונה, מוזיאון ת"א, בניין משרד הפנים, לאט לאט אנשים מוסיפים עוד ועוד מבנים", מסביר רונן.

המשתמשים יוצרים את המפות (צילום: חדשות)
המשתמשים יוצרים את המפות | צילום: חדשות

האפליקציה זמינה בינתיים רק למשתמשי אנדרואיד ובזמן הקרוב תושק גם למכשירים של אפל. המשתמשים יכולים להוסיף בעצמם נקודות ציון או לשלוח מיקום לחבריהם בתוך הבניין על מנת להיפגש.

ליצירת קשר עם הכתב:

מתן חביליו - matanh@ch2news.co.il