בעקבות תקלה טכנית - החללית הישראלית "בראשית" ביטלה תמרון נוסף בחלל. התמרון, שאמור היה להתבצע אמש (שני) סמוך לחצות בקרבת כדור הארץ באזור ללא תקשורת בוטל באופן אוטומטי בשל אתחול לא רצוני שביצעה החללית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הצוותים ההנדסיים של SpaceIL ותעשייה האווירית מנתחים את הנתונים ולומדים את התופעה שגרמה לתקלה. מצוות "בראשית" נמסר כי נכון לשעה זו מערכות החללית פועלות היטב, למעט הבעיה הידועה בעוקבי הכוכבים. עוד נמסר כי למרכז הבקרה יש קשר עם החללית כמתוכנן והיא ממשיכה במסלולה הקודם עד לתמרון הבא שמועדו טרם נקבע.
בחדר הבקרה לא יודעים מה הוביל לאתחול מחדש, ינסו לבצע את התמרון שוב היום או מחר בלילה. כמו כן מציינים כי התמרון שבוטל לא אמור לפגוע בתאריך הנחיתה המתוכנן על הירח.
בשלב זה החללית נמצאת במרחק של כ-70 אלף קילומטרים וב-SpaceIL ממשיכים באותו מסלול עם "בראשית". המדענים ינסו שוב להגדיל את המסלול האליפטי שלה בתקווה שהאתחול, שגורם לבעיה, לא יחזור על עצמו שוב.
ביום ראשון הושלם בהצלחה התמרון הראשון של החללית בדרך לירח. התמרון, שבמהלכו הופעל המנוע הראשי של החללית, תוכנן תוך שילוב המגבלות שזוהו בעוקבי הכוכבים לאחר השיגור והוא בוצע בשעה 13:29 בדיוק. התמרון בוצע במרחק 69,400 ק"מ מכדור הארץ למשך 30 שניות והביא להגדלת המרחק בנקודה שבה החללית תהיה קרובה לכדור הארץ לכ -600 ק"מ. לפי הצוות שאמון על המסע לירח, מבצעים את התמרון בחלק הרחוק מכדור הארץ כדי להרחיקה בחלק הקרוב.
החללית שוגרה אור ליום שישי והיא אמורה לנחות על הירח בעוד 60 ימים. החללית תבצע את המסלול הארוך ביותר לירח שבוצע אי פעם, ואם היא תתגבר על כל האתגרים שבדרך ותעמוד במשימה - היא תעשה היסטוריה. הרגע המרגש של שיגור החללית הוליד כמה תמונות מרהיבות במיוחד.
לאחר השיגור, המהנדסים בחדר הבקרה של SpaceIL והתעשייה האווירית ערכו בדיקות מרובות במסלול וזיהו שבעוקבי הכוכבים, המסייעים בניווט, יש רגישות גבוהה לסנוור על ידי קרני השמש והנושא נבדק. ביום ראשון צפוי להתחיל התמרון הראשון של החללית סביב כדור הארץ.
"בראשית" תקיף את כדור הארץ במסלולים אליפטיים ותעבור 6.5 מיליון קילומטרים עד לנחיתה על הירח. במהלך הסיבובים החללית תגביה את מסלולה סביב כדור הארץ, עד שקצהו יגיע לקרבת הירח. כשהחללית תילכד במסלול הירח, כ-10 ימים לפני הנחיתה הצפויה, היא תקיף אותו עד לעיתוי המתאים ותחל את הנחיתה שתתבצע אוטונומית ב-11 באפריל.
עם נחיתת החללית, הנושאת את דגל ישראל ואת הכיתוב "עם ישראל חי", היא תחל בביצוע צילומים של אתר הנחיתה וצילום "סלפי" כדי להוכיח שאכן ישראל נחתה על הירח. לחללית יש משימה מדעית חשובה שטרם נעשתה - ביצוע מדידות של השדה המגנטי של הירח, במסגרת ניסוי בשיתוף פעולה עם מכון וייצמן ונאס"א.
החללית פותחה במשך שמונה שנים על ידי מיטב המוחות בתעשייה האווירית ובעמותת SpaceIL, בעלות של כ-100 מיליון דולר - רובם המכריע מכספי תרומות. בראש התורמים לפרויקט: מוריס קאהן, משפחת אדלסון, קרן לין שוסטרמן וסילבן אדמס.