זהירות, הונאה ברשת: אתר מתחזה לאתר של חברת "איקאה", שמבטיח "שוברים בחינם", מבקש פרטים של גולשים ומשתמשים - ולמעשה נועד להדביק את המכשירים בווירוסים ובתוכנות מזיקות. האתר "Ikea Wallet" מציג פרופילים מזוייפים של אנשים שלכאורה קיבלו את ההטבה, ומומחים מזהירים כי ההונאה מאפשרת השתלטות מרחוק על מחשבים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
האתר מציע שוברים בשווי 1700 שקלים למי שיענה על סקר ויפיץ אותו בין 15 אנשים. בסוף מילוי השאלון מתקבלת הודעה שהטלפון נדבק בווירוס - והגולש מתבקש להוריד יישום מסוים (אפליקציה) כדי לטפל בווירוס. מדובר בהונאה דומה שבוצעה לאחרונה באתרים שהתחזו ל"בריטיש איירוויז".
בהודעה נכתב: "זוהה וירוס במכשירך, הוא נגוע בווירוסים. הוא בקרוב יפגע בכרטיס הסים שלך, במידע, בתמונות ובאנשי הקשר אם לא תתבצע אף פעולה בתוך 5 דקות". בהמשך ההודעה המזויפת נאמר לגולש להתקין תוכנה ספציפית להסרת וירוסים. בהודעה נוספת שמתקבלת באחת הפעולות באתר נכתב כי "נבחרת באקראי כאחד הלקוחות הראשונים שיקבלו הזדמנות לזכות באייפון 7, לחץ OK כדי להשתתף ולקבל פרטים בלעדיים".
אמיר כרמי, מנהל טכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET ישראל, הסביר: "האתר מפנה אותך להוריד אפליקציה. האפליקציה הזו מפוצצת את הטלפון בפרסומות ולמעשה מאטה את הטלפון. הוא גם מבקש ממך להעביר ל-15 אנשים, כך שעוד אנשים יידבקו"
כרמי הזהיר כי "ההודעה מזהה את סוג הטלפון ותוכנת ההפעלה שלך והאפליקציה מתחזה לשירות תמיכה". לדבריו, "נראה שהם מנסים את כל השיטות שיש על מנת למקסם את הרווחים. ההתקפה מזהה את סוג המכשיר ומתאימה את התוכנה בהתאם. התוכנה שמותקנת במחשב האישי מאפשרת גישה מרחוק".
על פי מספר דיווחים, השתמשו באנרגיה של המכשירים על מנת לכרות ביטקוין. המומחים מדגישים כי מי שהתקין את האפליקציה או התוכנה נדרש להסיר אותה מיד.
מה קורה אם נפלנו בפח? קודם כל לא להילחץ - סגירת חלון הדפדפן תסיים את הפעולה. חשוב לא להתקין אפליקציות לא מוכרות ואם התקנתם כבר להסיר אותן מהמכשיר. כמובן כדאי להזהיר את החברים שאותם שיתפתם בהונאה לא ללחוץ על הקישור ולא לעקוב אחרי ההוראות.