בשנים האחרונות במקום טלוויזיות ומחשבים בני הנוער מבלים שעות רבות מול מסכי הסמארטפונים שלהם. מחקר חדש שפורסם בארה"ב מגלה שצעירים ש"מכורים" למכשירים הסלולריים מאושרים באופן משמעותי פחות מחבריהם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חוקרים מאוניברסיטת סן דייגו ומאוניברסיטת ג'ורג'יה בחנו מידע שנאסף ממיליון תלמידי כיתות ח', י' ו-יב' בבתי ספר בארה"ב. בני הנוער נשאלו לגבי הרגלי השימוש שלהם במחשבים וטלפונים חכמים וכן לגבי מפגשים "פנים אל פנים" עם אחרים. במקביל, הם נשאלו גם על רמת האושר שלהם.
החוקרים גילו שבני נוער שבילו יותר זמן עם חברים ופחות זמן מול המסכים היו מאושרים באופן ניכר מאלו שבילו את רוב זמנם מול הסמארטפונים. החוקרים מאמינים כי מחסור במגע אנושי והמעבר לתקשורת בינאישית בעיקר באמצעות המכשירים הסלולריים הפכו את בני הנוער למאושרים פחות.
"המפתח לשימוש במדיה דיגיטלית ואושר הוא שימוש מדוד", אמרה אחת החוקרות המובילות במחקר. "נסו לכוון לכך שלא תבלו יותר משעתיים ביום בפלטפורמות אלו ולהגדיל את פרקי הזמן בהם מנהלים קשרים 'פנים אל פנים' עם אחרים".
למרות ההמלצה לבלות פחות משעתיים ביום בפלטפורמות הדיגיטליות, עורכי המחקר מדגישים כי רמות אושר גבוהות יותר נמדדו אצל בני נוער שבילו פחות משעה אחת מול המסכים. במחקר מציינים גם כי נרשמה ירידה משמעותית בהערכה עצמית ורמת הסיפוק של צעירים החל משנת 2012. באותה שנה חלה עלייה של 50% במספר האמריקנים שהחזיקו בבעלותם סמארטפון.