הרשתות החברתיות, כמו שבוודאי שמתם לב, הפכו לאחת הזירות המרכזיות של הבחירות. הפוליטיקאים, שלפעמים מעדיפים להימנע מעימותים או שאלות קשות, פונים למקלדת ובהקלקה על העכבר מעבירים את המסר שלהם ישירות לבוחרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אבל לא כל הפוסטים רואים אור ולא בהכרח נשארים בצורתם המקורית, כמו שמלמדים אותנו אלה בחרי, בונה אתרים, ויונתן רונן, חוקר רשתות חברתיות באוניברסיטת NYU.
השניים השיקו לאחרונה את אתר להד"ם - כל המחיקות של הפוליטיקאים בפייסבוק. "כתבנו קוד שעוקב אחרי הפעילות שלהם ורואה מתי הם מוחקים פוסטים ומתי הם עורכים אותו", מסבירה בחרי.
את הרעיון הם שאבו מאתר הולנדי שמציע ניטור הפעילות של נבחרי הציבור בטוויטר. "שנינו מאוד מתעניינים באקטואליה ובפוליטיקה וברגע שהכריזו שהולכים לבחירות עברנו להילוך גבוה", מציינת בחרי.
"מדובר", היא מוסיפה, "בכלי שמראה את הפער בין המחשבה הראשונה שעולה בראש של הפוליטיקאים לבין מה שהם חושבים שהם צריכים לכתוב. אנחנו מגלים לא מעט דברים מצחיקים ומביכים".
לפי הנתונים שאספו באתר, אלוף העריכות הוא יו"ר "הבית היהודי" נפתלי בנט ששינה כבר יותר מ-120 סטטוסים מאז תחילת השנה. עוד בחמישייה הפותחת: יו"ר "המחנה הציוני" יצחק הרצוג, ח"כ אראל מרגלית, ח"כ איילת שקד וח"כ עליזה לביא. ראש הממשלה בנימין נתניהו כרגע בראש טבלת רשימת המחיקות עומד ראש הממשלה בנימין נתניהו עם יותר מ-20 מחיקות.
"בחודש האחרון", מציינת בחרי, "כתב בנט בממוצע קרוב ל-10 פוסטים ביום, שזה כמעט כפול מנתניהו שבמקום השני. ראש הממשלה גם מחק כעשירית מהפוסטים שלו, והרצוג ערך יותר משליש".