הייתם רוצים סלון רחב ידיים שמאפשר לרבוץ, לצפות בטלוויזיה, לאכול ולשחק ללא הפרעה, אנחנו יודעים, אבל לפעמים אין את המ"ר הדרושים לשם כך. ועם זאת, הרבה לפני צבע הקיר והבד שתבחרו לספה, יש כמה בחירות שיעזרו לחלל המגורים להיראות גדול ומזמין יותר. אתר Homes and Gardens קיבץ באמצעות מומחים עשר טעויות שאתם עושים. בואו נתחיל.
>> לכל הכתבות בערוץ living
מכירים כאלו שהבית שלהם תמיד נראה מסודר? זה הטריק שלהם
טעות 1: מיקמתם כורסאות יחידות
חדר קטן לא אומר בהכרח שחייבים רהיטים קטנים, להפך. ספה אחת גדולה תגרום לחלל להרגיש גדול יותר, לעומת כמה כורסאות וכיסאות בודדים שיתפסו בסופו של דבר הרבה יותר מקום. אבל אם אתם מסוגלים לוותר על משענות בספה, זה יעזור.
טעות 2: הרהיטים שלכם לא סימטריים
סימטריה בעיצוב פנים יוצרת איזון שמשפר את החלל. פרישה סימטרית באה לנו טוב בעין, ויכולה להיות גם מעשית מאוד. לא הכול חייב להתאים – האקססוריז יכולים להיות שונים, כל עוד הרהיטים העיקריים סימטריים וממוקמים בהתאמה מושלמת.
טעות 3: מיקמתם רהיט מגושם מול החלון
ככל שהרהיטים גבוהים יותר, כך יש להם יותר נפח ויזואלי, וזה לא אידיאלי בחלל קטן. לכן, רהיטים נמוכים הם רעיון טוב. עם זאת, אל תוותרו על רגליים לרהיטים, משום שהן מאפשרות לעין לנוע בחלל, מה שגורם לו להיראות גדול יותר. היכולת לראות את הרצפה יוצרת אשליית מרחב. אם יש לכם רהיט מגושם, נסו להימנע מלהעמיד אותו מול חלון ומשכו אותו מעט פנימה. כמה שיותר אור נכנס לחדר – יותר טוב.
טעות 4: אתם מצמידים את הרהיטים אל הקיר
זה מנוגד לאינטואיציה אבל באמת שזה עובד – תרחיקו את הספה מהקיר. יותר נכון, לכו על ספה של שלושה מושבים ואחת של שניים (כאמור, זרועות דקות או בלי בכלל) ומקמו אותן זו מול זו במרכז החלל. אפילו בפנג שואי אומרים את זה, אז מי אנחנו שנתווכח.
טעות 5: לא יצרתם חלל פתוח
עכשיו, אחרי שהרחקתם את הספות מהקיר, הוסיפו שטיח – שיקרקע את החלל – והשאירו אותו נקי מחפצים. הספה יכולה לחצוץ כך בין מרחב הישיבה לאכילה ולתחום חלל פתוח נעים.
טעות 6: דחסתם יותר מדי פריטים וחסמתם מעברים
תנו לחלל לנשום ואל תמלאו אותו יותר מדי, זה גורם לו להיראות ולהרגיש קטן יותר אפילו ממה שהוא. רהיטים עם אחסון נסתר, החלפת כיסאות בודדים לספה גדולה יותר – כל אלה ייצרו קצת מקום. ואי אפשר להדגיש עד כמה זה חשוב. הטעות הנפוצה ביותר, אגב, היא חוסר זרימה – כשאין דרך לעבור בחופשיות. אם הזרימה גרועה, החדר ייראה עמוס ומתוכנן בצורה גרועה, ויהיה מתסכל לחיות בו.
טעות 7: מיקמתם הכול לפי הטלוויזיה
בסדר בסדר, אתם אוהבים לצפות בטלוויזיה, אבל זה לא אומר שחייבים לבנות את כל פריסת הסלון סביבה. ודאו שהמושבים ממוקמים כך שנוח לשוחח זה עם זה ותיווצר חוויה נעימה עבור המשפחה והחברים. אפשר להשתמש בשולחן קפה או הדום בתור עוגן ולמקם הכול סביבו.
טעות 8: בחרתם בשולחן מרובע
אם כבר עוסקים בשולחן קפה, הוא לא חייב להיות בצורת ריבוע או מלבן. בחלל קטן, שולחן עגלגל או אליפטי נמוך יהיה בחירה טובה יותר, ואפילו הדום שאפשר להניח עליו מגש או סט שולחנות צד קטנים.
טעות 9: לא תכננתם את התאורה ושולחנות הצד בהתחלה
לא רק ברהיטים עסקינן, יש לתכנן מההתחלה גם את התאורה – המנורה המרכזית, תאורת הצד, מנורות עומדות אם יש מקום – כדי שמיקום הרהיטים לאחר מכן יאפשר ליצור אפקט תאורה מחמיא.
טעות 10: לא תכננתם נקודת מיקוד
כל חלל צריך אחת. בדרך כלל המוקד אדריכלי, כמו חלון, אבל את הפוקוס יכול לקבל גם רהיט, כמו שטיח יפה ששולחן מיוחד עומד עליו, או קיר כוח.