הבית בקיסריה עם האופן ספייס הנרחב ושפע הזכוכיות נראה לבעלת הבית החדשה שלו כמו קופסת זכוכית מודרנית ללא נשמה. כדי לתכנן אותו מחדש עבור משפחתה הצעירה לקראת עלייתם מארה"ב לישראל, היא ביקשה לשחזר מעט מתחושות הבית שלהם בוושינגטון, שנשא זיכרונות נעימים. חלוקות נוצרו באמצעות קירות ומחיצות נוצרו בהתאם לבקשותיהם של בני הזוג - היא מעצבת אופנה והוא סטארטפיסט, שניהם כבני 30 והורים לשלושה - בת ושני בנים שהחליטו לעשות עלייה לפני שהמלחמה פרצה. "זו משפחה חמה ופילנתרופית שאוהבת להזמין ומארחת לסופי שבוע אנשים מהארץ ומחו"ל", מספרת האדריכלית פלביה גרסיה בן זאב, "לכן הם ביקשו יותר חדרי שינה וחלוקות עם קשר בין החללים".
ארבעת חדרי השינה הקיימים צמחו לשבעה ולהם נוספו חדר בוץ בכניסה (מקום לחליצת ונעילת נעליים), משרד לשני בני הזוג, חדר קולנוע וחדר משחקים. הבריכה הוגדלה וכוסתה ברצפת דק זזה כדי לאפשר לילדים להתרוצץ עליה בבטחה.
שלושה מפלסים שיוצאים מהקופסה
בעלת הבית ביקשה בעיקר בית שיבטא את אופיים של בני הזוג כאוהבי אמנות, עם שפע של אלמנטים, טקסטיל וטקסטורות. גרסיה בן זאב קיבלה חופש ליצור בית שלא ראו כמותו בעבר, ולצד אור ואוויר שהקפידה להכניס לבית, היא טוותה סגנון אקלקטי שיוצא מהקופסה. השיפוץ נעשה בזמן מדוד של ארבעה חודשים, כדי שהילדים יספיקו להשתלב במסגרות הלימודים. "הקשר עם בעלת הבית נעשה מרחוק באמצעות פגישות וירטואליות. היא הגיעה לכאן פעמיים, הבהירה מהו הסגנון האהוב עליה - קריאייטיבי, שונה, צבעוני וכיפי, עכשווי אבל לא טרנדי - ונתנה לי ביטחון וחופש להמשיך ביצירת הפרויקט". בתוך ארבעת החודשים שהוגדרו התבצעו ההריסה והבנייה מחדש, תוכננה הנגרות, שולבו תשתיות חכמות ונקנו כל המוצרים, מכלי מטבח ומוצרי חשמל ועד מיטות.
שטחו של הבית 700 מ"ר, והתכנון המחודש מעצים את גודלו. יש בו שלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומה עליונה לילדים. סביב הבית אדניות עם צמחייה נופלת, שמשפרת את הטמפרטורה ומייצרת מראה מעט פרוע שמתרחק מהסגנון המודרני. דלת אדומה שהייתה קודם לכן נשארה, ומיד בכניסה מתמקד המבט בפיסת החוץ המרוחקת מעבר לחלון - החצר עם הג'קוזי. בדרך העיניים נעצרות על גוף תאורה בצורת ג'ירף שיוצא מקיר המבואה, וסביבו נבנה קונספט של ג'ונגל שממשיך בשירותי האורחים ועובר לחדרי הילדים. התקרה מפתיעה עם טפט פסים שחור-לבן, המעניק תחושה של גובה ועוטף את החלל כמו קופסת מתנה. לצד המבואה נישת מסדרון עם חיפוי עץ ודלתות בקו אפס שמובילות ל"חדר הבוץ", לשירותי האורחים, לחדר הכביסה ולמשרד של אב המשפחה. שירותי האורחים, הכוללים גם מקלחון, מצופים בגרניט פורצלן בהנחת פישבון, בקיר טקסטורה שמזכירה גלגלים וטפט טבע, וגוף תאורה צהוב מדמה שמש. בגלל אהבתו של האב למוזיקה וההתנהלות שלו עם מיקרופון, משרדו עוצב בסגנון קלאסי שחור.
פינת ישיבה בחדר השינה, כמו בחו"ל
צדה השני של המבואה כולל יחידת ארונות שבה פינת קפה, מטבח, פינת אוכל וסלון, ובהמשך הקומה, מעבר למדרגות שיורדות למרתף, נמצא חדר השינה של ההורים. המטבח גדול במיוחד ובו בני המשפחה מבלים חלק ניכר מהיום. את ארוחת הבוקר הם אוכלים באופן קבוע בפינת ישיבה עם שולחן הקרובה לתנור. במטבח יש שני איים, ואם יש אירוע בבית אפשר לסגור את המעבר שביניהם לפינת האוכל בעזרת דלתות הזזה. שני האיים עשויים פורניר, עליהם משטח שיש טבעי. שאר הארונות צבועים בלבן שבור, כצבע הבית כולו. קשת מנגרות מעל התנור מזכירה את הבית באמריקה. כדי לשמור על הפרדה בין בשר לחלב, כל מכשירי החשמל מוכפלים. "בזמן אירועים יש שף פרטי והבית מתנהל כמו מסעדה", מספרת האדריכלית.
פינת האוכל תחומה בין שתי מחיצות נגרות – האחת כוללת בר עם כיור, מקרר יין וקרח ומיזוג אוויר, והשנייה היא ספרייה. "היה חשוב לנצל כל סנטימטר בחוכמה ולכן השימוש בכל יחידת נגרות כפול", מציינת האדריכלית. שולחן האוכל מורכב משיש טבעי, כמו באיי המטבח, והוא ארוך במיוחד – 4.70 מטרים, קאסטם מייד של הנגר. במרכז השולחן תוכננה צלחת מסתובבת לנוחות המסבים, ובשל רגישותה של בעלת הבית לאור תכננה האדריכלית גוף תאורה בצורת בועות, שאפשר להדליק גם באופן חלקי.
הסלון מכיל אזורי ישיבה עם קשר עין ביניהם. נבחרו לו מערכת ישיבה אייקונית מדגם Mah Jong של Roche Bobois, המשלבת בדי קנזו , קיר ירוק עם צמחייה אמיתית, אח וחלון שדרכו נשקפות הגינה והבריכה שבחוץ. גוף תאורה בצורת עלים לבנים יוצר אפקט ייחודי בתקרה.
חדר השינה של ההורים תוכנן במבנה שהוא סטנדרטי בחו"ל, פחות בישראל, הכולל בתוכו פינת ישיבה עם ספות וכורסה. פינת הישיבה פונה ליחידת נגרות דו צדדית הקבועה באמצע החלל ומצדה השני נמצאת המיטה הזוגית, הצבועה בירוק-טורקיז ובתוכה אחסון וטלוויזיה מסתובבת על צירה שיכולה לשמש פעם את יושבי הפינה ופעם את השוכבים במיטה. פינת הישיבה מורכבת משתי כורסאות "באבל" של המותג היוקרתי. החלל מוגן מפני האור עם וילונות, היוצרים מראה תיאטרלי דרמטי. הווילון הלבן בחדר מוביל למתחם חדר הארונות והשירותים ביחידת ההורים. דלת אחת נפתחת אל חדר הארונות - שמחולק לצד שלו ולצד שלה, ועל הרצפה פרוש שטיח. מול הווילון פינת איפור קטנה ולצידה כיור, המשמשים את האישה. מפינת האיפור מתחיל "סיור" שמוביל מפונקציה לפונקציה בחלל, שהרקע הכללי שלו מחופה ומרוצף שיש. דלת נוספת נפתחת לטוש מפל עם ג'טים ואמבטיה פרי סטנדינג, המשותפים לבעל ולאישה. האמבטיה משקיפה על גינה אינטימית להורים בלבד, שיש אליה דלת יציאה. בהמשך, מהעבר השני של עמדת האיפור, ממוקמים כיור ומראה לגבר. דלת זכוכית מתקפלת מסתירה את האסלה המשותפת.
חצר לילדים שמזכירה את הבית בוושינגטון
באזור הסמוך למדרגות מוקם המשרד של בעלת הבית, שהכניסה אליו עוצבה עם וילונות רכים, צבע ורוד ואלמנטים של פרפרים. שולחן מתקפל נשען על הקיר ונפתח עם לוח מגירות מגנט, ובהמשך יש פינה לתליית בגדים שהיא מעצבת. הקיר האחורי חופה בשעם ומשמש כלוח השראה וכאלמנט אקוסטי. שטיח פרחוני תוחם עמדת שולחן עם כיסא פרוותי. השטיח מתחבר לשטיח פסים צבעוני במיוחד שפרוש לאורך המדרגות לקומת המרתף, וכדי להוסיף צבע וייחוד – נמצא גם בתקרת המדרגות המובילות לקומה העליונה.
הירידה למרתף חושפת דלתות בר שעוצבו כמעין "קייב" לבעל. כל הנגרות בירוק ויחידת המדפים היא למעשה דלת שמכניסה לחדר קולנוע ולחדר משחקים נפרדים. חדר הקולנוע קטן ואינטימי וכולל שתי ספות עמוקות כתומות, כל אחת מהן עבור 5-4 אנשים, טפט אקוסטי ושטיח כתום בטונים שונים. בחדר המשחקים קיר טיפוס, בריכת קוביות ושטיח בשני צבעים. חצר אנגלית צמודה מרוצפת דשא סינתטי וכוללת נדנדה וציור קיר, כמו שהיה לילדים בבית בוושינגטון. בקומה ממוקמים גם חדר אורחים וחדר יצירה - אהבה נוספת של בעלת הבית.
העלייה לקומת הילדים מלווה בשטיח שחור-לבן. בחדרם של הבנים שתי מיטות קומתיים כתומות ברוחב 1.20 מטר, והמדרגות משמשות לאחסון. עץ מלאכותי נבנה על ידי אמן ואפשר לטפס עליו. חדר הבת עוצב בקונספט של בת הים, עם מיטת קומתיים וציור קיר עם תמה של ים. חדר הרחצה שלה מוקף כולו פסיפס מיוחד לבריכות, שמתחמם בשמש עם פתיחת החלון וזוהר בחושך. כך אין צורך להדליק אור, ובחלל מתקבלת תחושה של הימצאות בתוך ים. חדר האורחים בקומה זו הוא למעשה סוויטה קומפלט, עם מרפסת שמחברת בין כל החדרים
"הבית יוצא דופן ביחס לפרויקטים שאנחנו רגילים לראות בדרך כלל", אומרת לירון בלומנר, סמנכ"לית השיווק של בית "פיטרו הכט", שרוב הבית אוכלס בריהוט של המותגים הבלעדיים לו. "האדריכלית נתנה טוויסט של תעוזה בבחירת החומרים ובשילוב הצבעים ואפילו קצת אסקפיזם לעולם הילדים, מעין בריחה ל'ארץ לעולם לא'. לדוגמה, בכניסה מקבלת אותנו ג'ירפה מהממת, בחדר עבודה בובת דובי ענקית של ויזיונר עם כורסה מרופדת בבד פרווה, ובחדר השינה למטה ספות הבאבל עם צבעוניות שגורמת לך לרצות להישאר. בסלון מערכת הישיבה Mah Jong בצבעוניות של בדי קנזו הנועזים בגוני כחול-ירוק, ובבריכה מערכת חוץ בצבעי פסטל. בחירת הריהוט משקפת את העובדה שהלקוחות לגמרי אופן מיינדד. זהו ללא ספק אחד הפרויקטים המרהיבים".
אדריכלות ועיצוב: פלביה גרסיה בן זאב
ריהוט: פיטרו הכט
רשימת מכולת:
מערכת ישיבה מדגם Mah Jong המשלבת בדי קנזו למותג ROCHE BOBOIS (ספה שלושה מושבים ללא גב) החל מ- 19,875 שקל
2)כורסאות דגם האייקוני "באבל" של המותג ROCHE BOBOIS, החל מ- 20,350 שקל
שטיח דגם YUMI של המותג ROCHE BOBOIS ,,החל מ- 34,810 שקל
כיסא דגם PULP של המותג ROCHE BOBOIS , החל מ -22,625 שקל
את כל הרהיטים של ROCHE BOBOIS ניתן להשיג בלעדית בפיטרו הכט