"גבר הוא כמו אבוקדו. לא בשל... לא בשל... לא בשל... רקוב". בין אם אתם מזדהים עם הבדיחה ובין אם לא, זה עניין אוניברסלי ידוע ומתסכל מאוד: אבוקדו נוטה להיות רוב הזמן קשה מדי לאכילה, ומיד אחר כך הופך לרך ומקולקל. הזמן האופטימלי לצריכתו של הפרי החמקמק קצר במיוחד, ואחרי כל הציפייה האכזבה מלגלות אבוקדו רקוב מרה אף יותר.
אחת לכמה שבועות צצים ברשת פתרונות להפיכתו של האבוקדו לרך במהירות. בטח שמעתם שצריך לשים אותו בקערה עם בננה, להציב אותו על אדן החלון או בכלל לחמם אותו בתנור. אבל לנו יש פתרון שתוקף את הבעיה מכיוון שונה לגמרי: מתברר שנמצאה דרך לשמור את האבוקדו בשל במשך חודש שלם. כן, מה ששמעתם.
איימי לין קרוס, בלוגרית מוושינגטון שמעידה על עצמה כי היא אוכלת "לפחות שני אבוקדו בשבוע", מצאה את טריק שידרוש מכם ארבעה מוצרים בלבד: צנצנת, סכין, לימון ואבוקדו. זה אמנם לא ניסוי מדעי, אבל היא נשבעת שזה עובד.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> לדון לני גבאי יש בית משגע וחכו שתראו את החצר
>> הזוג חזר לת"א ועשה שיפוץ לדירת 60 מ"ר
ראשית, חתכו את האבוקדו לשניים. את החצי שתבחרו לאחסן תקפידו שלא לקלוף, ותשתדלו גם להשאיר את הגלעין - קרוס טוענת כי זה שומר אותו טרי יותר. צעד אופציונלי נוסף הוא לשטוף את הפרי לפני האחסון, ואז תשרו אותו בתערובת של מים ורבע כוס חומץ לבן מזוקק.
כעת, הבריגו את המכסה של הצנצנת בחוזקה - והכניסו אותו למקרר כשהוא לצד לימון. "אבוקדו ולימונים הם חברי מקרר", הסבירה קרוס, "ועוזרים לשמור זה על זה רעננים יותר".
ואם גם הלימונים שלכם נוטים להתקלקל מהר מהרצוי, גם לזה מצאנו פתרון: מומלץ לשים אותם בצנצנת, למלא אותה במים ולאחסן במקרר. כך הלימונים אמורים להישמר עד שלושה חודשים. אופציה נוספת היא לסחוט את המיץ שלהם ולהקפיא אותו במגש קרח – וכך להשתמש בכל עת.