אחרי עיכוב משמעותי - מבנים יתחילו לעלות על הקרקע בקריית התקשוב בנגב: חברת שיכון ובינוי הגיעה לשלב הסיום של עבודות הקרקע בבניית הבסיס החדש בבאר שבע, ובנייתם של 20 המבנים שאמורים לאכלס 6,500 חיילים תחל בקרוב. במשרד הביטחון נערכים להוציא את המכרזים, ועורכים מפגש שבו יקראו לספקים ולקבלנים תושבי הנגב להצטרף לשלב ההקמה.
בשנת 2008 התקבלה החלטת ממשלה להעתיק את בסיסי צה"ל לנגב, זאת במסגרת התכנית הלאומית לפיתוח הנגב, במטרה לפנות קרקעות במרכז הארץ ולקדם את הפיתוח והצמיחה של הנגב באמצעות העברת משאבים ממשלתיים איכותיים לאזור.
ההחלטה קבעה לוחות זמנים ברורים: שלב התכנון ופרסום המכרזים של העתקת יחידת התקשוב מהמרכז לקרית המדע בבאר שבע, היה אמור להסתיים כבר ב-2012, ואכלוס של הבסיס החדש נקבע ל-2017. רק כיום, 4 שנים אחרי שהבסיס היה אמור להיות מאוכלס, המבנים מתחילים לעלות על הקרקע.
המצב חמור יותר כשמסתכלים על סטטוס פרויקט העתקת חיל המודיעין: התכנון של העתקת יחידות המודיעין מבסיסיהן שבמרכז למתחם החדש באזור לקית-עומר, היה אמור להסתיים כבר ב-2013. אכלוס המתחם נקבע ל-2017. לקראת סוף שנת 2021 בנייתו של הבסיס החדש עדיין לא התחילה.
מינהל מעבר צה"ל דרומה במשרד הביטחון והרשות לפיתוח הנגב יקיימו בסוף החודש מפגש כדי לגרום לספקים וקבלנים תושבי הנגב להצטרף לשלב הבא של עבודות ההקמה של קריית התקשוב החדשה. "אנחנו, ברשות לפיתוח הנגב, רואים בכנס הספקים הזה, כמו בכנסים הקודמים, את הדרך המהירה והבטוחה ביותר להנגיש את העבודות הגדולות שמגיעות אלינו באמצעות זכייני משרד הביטחון לטובי הספקים שפועלים בנגב. נמשיך לעשות הכול כדי להבטיח שתקציבי הענק שהממשלה מזרימה לנגב במסגרת העברת בסיסי הצבא יישארו ברובם כאן בנגב", מסר מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב משה מור יוסף.
ראש מינהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, תא"ל מיל' איציק כהן: "משרד הביטחון רואה חשיבות גדולה בחיבור העסקים בדרום לפרויקט הלאומי להעברת צה"ל דרומה. מפגש זה הוא הזדמנות מצוינת לחשוף קבלנים ועסקים מקומיים להזדמנויות העסקיות האדירות שאנו מביאים אל הנגב. נמשיך לפעול כדי לראות יותר ויותר עסקים קטנים ובינוניים משתלבים בהקמה ובתפעול של קריית התקשוב".