לא צריך את הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כדי לדעת שברבות מהמשפחות בישראל יש שלושה ילדים ויותר. מספיק להסתכל בגינת המשחקים השכונתית, בקניון הקרוב וכמובן - בבית הפרטי שלנו. מספר הילדים יוצר אילוצים שונים בתכנון ועיצוב הבית, ואחד המרכזיים שבהם הוא סידורי השינה בחדר הילדים. לא בכל הבתים יש מקום לחדר נפרד לכל ילד, ויש גם הורים שמעדיפים שהילדים ישנו ביחד - אם כדי לחזק את הקשר ביניהם ואם כדי לפנות חדר נוסף למשחקים. אז איך יוצרים חדר לשלושה ילדים (או יותר)? כרגיל אנחנו כאן כדי לעזור ולהעניק השראה וטיפים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה מה שתראו השנה במטבחים בבתים הכי טרנדיים

>> אם אתם לא זוכרים מתי כיבסתם את הכריות, אתם חייבים לקרוא את זה

קרן יפה סבג, מעצבת פנים שבבעלותה ובבעלות בעלה בן נגרייה בשם "הנגרייה של אבא", תכננה ועיצבה חדר לשלושה ילדים. "שניים ישנים למעלה בגלריות מופרדות, ואחד במיטת מעבר עדיין למטה, בינתיים", היא מספרת.

חדרי ילדים משותפים, עיצוב קרן יפה סבג - 2 (צילום: קרן יפה סבג)
שתי מיטות גלריה. עיצוב קרן יפה סבג | צילום: קרן יפה סבג

חדרי ילדים משותפים, עיצוב קרן יפה סבג (צילום: קרן יפה סבג)
עיצוב קרן יפה סבג | צילום: קרן יפה סבג

עמינדב נחום, בעל Ray Bed מיטות מעוצבות, עיצב גם לילדיו וגם ללקוחות מיטות בהזמנה אישית מעץ מלא, בהן גם כאלו המיועדות לשלושה אחים. נחום מתמחה בעיצוב מיטות בצורת בית, שפופולריות מאוד עכשיו, ובזכות המבנה מאפשרות לינה של שלושה ילדים בלי להעמיס על החדר ברהיטים מיותרים. "כך בשטח של מיטה אחת מקבלים שלוש - מיטת קומתיים ועוד מיטה שנשלפת בלילה", הוא מסביר.

חדרי ילדים משותפים, עיצוב עמינדב נחום - 1 (צילום: עמינדב נחום)
מיטת קומותיים בצורת בית. עיצוב עמינדב נחום | צילום: עמינדב נחום

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב עמינדב נחום - 2 (צילום: עמינדב נחום)
עיצוב עמינדב נחום | צילום: עמינדב נחום

טל מימון, בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב פנים, עיצבה חדר לארבעה ילדים – בת ושלושה בנים. "עיצבתי עבורם חדר מודולרי שביום פנוי למשחק וללימודים, ובלילה הופך לחדר שינה כשלכל ילד יש מיטה ולילדה יש מיטת נסיכות", מספרת מימון. "הקו המנחה היה חדר לילדה בגוני ורוד. וכדי שהאחים ירגישו גם שזה החדר שלהם, שילבתי גם אפור בהיר, לבן ועוד צבעים".

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב טל מימון - 2 (צילום: שחר קלאורה)
המיטה העליונה היא מיטת נסיכה לבת. עיצוב טל מימון | צילום: שחר קלאורה
חדרי ילדים משותפים, עיצוב טל מימון (צילום: שחר קלאורה)
המיטה התחתונה נפתחת לשלוש מיטות. עיצוב טל מימון | צילום: שחר קלאורה

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב טל מימון (צילום: שחר קלאורה)
עיצוב טל מימון | צילום: שחר קלאורה

הילה ברונשטיין, מלבישת בתים, ממליצה תמיד לחשוב בדרך יצירתית ולנסות לצאת מהנוסחה הקבועה. "בפרויקט הספציפי הזה עליתי על רעיון מגניב שגם כיפי לילדים וגם מפנה מקום והופך את החדר לאוורירי", היא אומרת. במקום שלוש מיטות בחדר יש מזרנים המשמשים בלילה לשינה ובמהלך היום נערמים למעין ספה נוחה לרביצה. כך נוצר חלל קליל יותר ולבנות יש מקום לעסוק בתחביבים שלהן. בנוסף יש בחדר שידה שהיא גם פינת התארגנות.

חדרי ילדים משותפים, עיצוב הילה ברונשטיין - 1 (צילום: יאנה דודלר)
מזרנים פרושים לשינה. עיצוב הילה ברונשטיין | צילום: יאנה דודלר

חדרי ילדים משותפים, עיצוב הילה ברונשטיין - 2 (צילום: יאנה דודלר)
המזרנים משמשים כספה בשעות היום. עיצוב הילה ברונשטיין | צילום: יאנה דודלר

לאירה שחר יש שלושה ילדים (בני 5, 3 ושנה) והם חולקים חדר ששטחו 15 מ"ר. כדי לעצב עבורם את החלל האופטימלי היא פנתה למעצבת הפנים עינת אביב. "האתגר הכי גדול זה ההרדמה. כשהקטן היה יותר קטן הוא הלך לישון לפני הגדולים וזה היה מצוין, ועכשיו הם הולכים לישון ביחד מה שעלול ליצור קצת בלגן", מספרת שחר, "אבל יש לכל אחד את הפינה שלו ויש מענה גם לבנים וגם לבת מבחינת צבעים ועיצוב. ממש נוח שהחדר ניטרלי ממשחקים וכך הוא רגוע ומשרה אווירת שינה מאוד נעימה. מה גם שפינוי המשחקים לחדר אחר הופך אותו למרווח על אף שיש בו שלוש מיטות".

חדרי ילדים משותפים, עיצוב עינת אביב (צילום: אירה שחר)
אווירת שינה רגועה. עיצוב עינת אביב | צילום: אירה שחר

למעצבת הפנים מיכל מזרחיד, המתמחה בעיצוב חדרי תינוקות וילדים, יש שלוש בנות (8, 7, 3). לפני שלוש שנים עברה המשפחה למדריד. "בגלל המעבר למדינה חדשה היה ברור לשנינו מהתחלה שהדבר הכי חשוב בשבילנו זה לשמור ולחזק את הקשר בין הבנות ולכן בחרנו להקצות להן חדר משותף ללינה וחדר משותף למשחקים", אומרת מזרחיד, "את המיטות של הבנות עיצבנו בצורת בית, הגג מאפשר להן ליצור בעזרת בדים ושמיכות והרבה דמיון ויצירתיות מרחבים פרטיים משלהן בתוך החלל המשותף בדיוק כמו התחושה שהן מקבלות כשאנחנו ישנים באוהלים בטבע. אהבה נוספת של המשפחה היא חיות. בכל מקום בארץ ובעולם אספנו עוד ועוד חיות לחדר. דובי שנשמר מימי ילדותי, מנורת ארנב ענקית שסחבנו במזוודות מאנגליה, ברבור שצופה מלמעלה ואייל שגפן קיבלה מחברה בספרד. כל החפצים בחדר הם מקבץ שנאסף לאורך זמן מהארץ ומהעולם".

לכל ילדה יש בחדר המשותף ארגז ומדף. "לכל אחת יש ארגז עץ סגור שבו היא שומרת את כל ההפתעות שלה והמכתבים והסיפורים הכמוסים שלה. בנוסף לארגז, לכל אחת מהבנות יש מדף עם החפצים האישים שלה, למשל לוחות חזון שיצרה בתחילת השנה ותמונה עם שיר שמלווה כל אחת מהלידה", אומרת מזרחיד, "כמו כן יצרנו שלוש פינות בחדר שתואמות את האהבות של כל אחת מהבנות - לוח שנה וכתיבה שהבנות גזרו והדביקו בעצמן, שעליו הן אוהבות ללמד אחת את השנייה כמו בכיתה, בר לריקוד עם מראה וארגז ספרים שמשלב ספרים בשלוש שפות".

חדרי ילדים משותפים, עיצוב מיכל מזרחיד (צילום: דודו מזרחיד)
חדר לשלוש בנות. עיצוב מיכל מזרחיד | צילום: דודו מזרחיד
חדרי ילדים משותפים, עיצוב מיכל מזרחיד - 2 (צילום: דודו מזרחיד)
לכל ילדה יש מדף. עיצוב מיכל מזרחיד | צילום: דודו מזרחיד

חדרי ילדים משותפים, עיצוב מיכל מזרחיד - 3 (צילום: דודו מזרחיד)
עיצוב מיכל מזרחיד | צילום: דודו מזרחיד

מעצבת הפנים אורית וילקר עיצבה בבית פרטי יפה על הר חדר ילדים משותף לשלושה ילדים, אחת מהם היא תינוקת שרק נולדה. "קיבלתי את החדר עם רהיטים בלבד - מיטה ורודה לילדה ומיטה בגון מנטה לילד. עיצבתי את החדר באמצעות פרקט שיחמם את האווירה, אלמנטים דקורטיביים לקירות, תמונות מתוקות ושימוש בפריטי טקסטיל כמו וילונות, שטיח מפנק ומצעים יפים", מספרת וילקר.

חדרי ילדים משותפים, עיצוב אורית וילקר (צילום: יאנה דודלר באדיבות רשת השטיח האדום)
חדר לשני ילדים ותינוקת. עיצוב אורית וילקר | צילום: יאנה דודלר באדיבות רשת השטיח האדום

אדריכלית ענבל חקלאי אלפנדרי עיצבה לשלושת ילדיה חדר משותף עם מיטה ובה שלוש קומות כדי לפנות מקום בחדר. "אני ממליצה להתייחס לצרכים ולרצונות של הילדים כך שיהיה נגיש להם ונוח. כדאי ליצור חלל הרמוני, נעים ולא עמוס, עם צבעוניות עדינה ולא מכבידה. כיום בעידן השפע כדאי לשים לב לא להעמיס ולא להגזים במשחקים שמעפילים על האסתטיקה והארגון ואף מקשים על הילדים להגיע לדברים ולהתנהל בחדר", מסבירה חקלאי אלפנדרי.

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב אדריכלית ענבל חקלאי אלפנדרי - 1 (צילום: ענבל חקלאי אלפנדרי)
מיטת שלוש קומות. עיצוב אדריכלית ענבל חקלאי אלפנדרי | צילום: ענבל חקלאי אלפנדרי

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב אדריכלית ענבל חקלאי אלפנדרי - 2 (צילום: ענבל חקלאי אלפנדרי)
עיצוב אדריכלית ענבל חקלאי אלפנדרי | צילום: ענבל חקלאי אלפנדרי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אדריכל רון שפיגל עיצב חדר לשלושה ילדים. לדבריו, בחלל המוקדש לשלושה ילדים (או יותר) יש חשיבות לתכנון מוקפד על מנת שלכל אחד תהיה פינה פרטית החלל לא יהיה חנוק. "אני ממליץ למצוא כמה שיותר נקודות אווריריות, להכניס כמה שיותר אור טבעי וגם ליצור הרמוניה בין החפצים. פחות זה יותר במקרה הזה", אומר שפיגל.

חדרי ילדים משותפים, אדריכל רון שפיגל (צילום: רגב כלף)
אדריכל רון שפיגל | צילום: רגב כלף

בחדר בבית של סבתא וסבא שתוכנן לארבעה נכדים שבאים לישון, תכננה מעצבת הפנים מיכל האן מיטה נשלפת מהארון, בגודל של מיטה זוגית, וספה שנפתחת למיטה זוגית. לדברי האן, זהו פתרון הנדסי לא זול אבל כזה המאפשר גמישות באותו חלל לי צורך בחדר נוסף.

חדרי ילדים משותפים, ג, עיצוב מיכל האן (צילום: עמית גושר)
הספה נפתחת למיטה זוגית. עיצוב מיכל האן | צילום: עמית גושר

שילת טליאס מלוד הייתה אמא לתאומים בני 4 כשילדה עוד תאומים. "החלטנו שארבעת הילדים ישנו באותו חדר, כדי שבעתיד יהיה להם קשר טוב וחם. יש בבית חדר משחקים וחדר ארונות, כך שאין צורך בשידה וארונות בתוך החדר, והוא מספיק מרווח. כשמישהו בוכה בלילה אנחנו דואגים להוציא אותו מהחדר כדי שלא כולם יתעוררו", היא מספרת

טליאס, העוסקת בתחום הקוסמטיקה, תכננה בעצמה את החדר מהשותף עוד במהלך ההיריון. "התחלתי לחשוב איך להכניס ארבעה ילדים בחדר מאורגן, פרקטי וכמובן יפה", היא מספרת. "החלטתי על מיטת קומותיים לילדים הגדולים, עם מיטה תחתונה המעוצבת כבית ומדרגות שמשמשות כמגירות". את המיטה ואת הארגזים העומדים לידה תכננה טליאס בעצמה והם נבנו במיוחד על ידי נגר. התינוקות קיבלו את המיטות ששימשו את אחיהם הגדולים – מיטות תינוק שהופכות למיטות מעבר.

חדר ילדים (צילום: דולב מרציאנו)
עיצוב שילת טליאס | צילום: דולב מרציאנו

מחפשים עוד השראה? מצאנו ברשת: 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lucia Luc Levčíková (@luclevcikova)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ♡ Ⓛ ⓐ Ⓤ ⓡ Ⓐ ♡ (@lauralehmannofficial)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by gemma-louise (@astariasworld)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ray & Karla Graves (@raka_home)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ray & Karla Graves (@raka_home)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ray & Karla Graves (@raka_home)