הוועדה המחוזית תל אביב החלה לקדם את התוכנית לפיתוח פארק "אריאל שרון" המחודש, פארק עצום בגודלו שיהיה בעל גישה רגלית לתושבי האזור ולמעשה יהווה את הריאה הירוקה המרכזית של גוש דן. הפארק המחודש יכיל את הפארק הקטן שקיים כיום, אך ישתרע על שטח נרחב בהרבה - 5,500 דונם. בתוך הפארק צפוי להיות מוקם אגם וכן מפעל ניקוז, שיאסוף את רוב מי הגשמים של גוש דן ובכך יאפשר את הקמת המסילה הרביעית באיילון. עבודות הביצוע של השלב הראשון יארכו כ-4 שנים וצפויות להתחיל כבר בקיץ הקרוב. הדמיות ראשוניות של הפארק הגיע לידי N12 ומציגות את
הוועדה המחוזית בראשות האדריכלית דניאלה פוסק, אישרה את תוכניות הבינוי והפיתוח הנופי בפארק, שיהווה את הפארק המטרופוליני המרכזי של גוש דן, והוא צפוי לשרת אוכלוסייה של כ-7 מיליון תושבים. הפארק יהיה בעל נגישות רגלית לתל אביב, רמת גן, אור יהודה ואזור.
התוכנית משתרעת על שטח נרחב של כ-5,500 דונם והיא כוללת מערך עשיר של טיילות, שבילים וגשרים להולכי רגל, לרוכבי אופניים ולרכב 'שאטל' פנימי, דרכי גישה, רחבות פעילות, אזורי שהייה, נטיעות של אלפי עצים, תאורה, קידוחי מים להשקיה ותשתיות. הפארק ייבנה בתחום שבין כביש 1, כביש 4 וכביש 461 וכן בתחום השטחים החקלאיים של מקווה ישראל, בין כביש 1 לכביש 44. שטח הפארק הינו שטח גלילי, כלומר, הוא אינו בתחום מוניציפלי של רשות מסוימת, ולכן הוא מצוי באחריות הוועדה המחוזית לתכנון ובניה תל אביב.
הפארק יהווה חוליה חשובה והכרחית במערך ניהול הנגר (מי הגשמים) של אגן נחל איילון, המשתרע ממורדות הרי יהודה והרי השומרון ועד לכניסת הנחל לתעלת האיילון, במרחב הבנוי סביב נתיבי איילון. הטופוגרפיה של הפארק מתוכננת כך שבאירועי גשם כבדים יווסתו מי הגשמים שזורמים כיום לתעלת האיילון (מאגן הניקוז שמתחיל מיהודה ושומרון וכולל ערים רבות במרכז הארץ) על ידי שני מאגרים של כ-7.4 מלמ"ק, ובכך יצמצמו באופן ניכר הצפות. הקמת מפעל הניקוז הינו תנאי להקמת מסילת הרכבת הרביעית בתוואי האיילון, בהתאם לתוכנית המקודמת בוועדה לתשתיות לאומיות, ועל כן הפארק יאפשר את מימוש התוכנית התחבורתית המשמעותית הזו.
בימים אלו מקדם מינהל התכנון רפורמה נרחבת בנושא ניהול הנגר בהליכי התכנון בישראל. רפורמה זו כוללת פרסום מסמך מדיניות ניהול נגר עירוני, לצד שינוי הוראות פרק המים בתמ"א 1 ונספח הנחיות ניהול נגר (ב'4). בבסיס הרפורמה, הנחלת תפישה של אחריות אישית של התוכנית לנגר שנוצר בתחומה, שתיעשה דרך הטמעת שיקולי ניהול הנגר כבר מתחילת הליך התכנון. בנוסף, יוצעו מגוון אמצעי ניהול נגר בתכנית - בדגש על אמצעים טבעיים ומקיימים המשתלבים במרחב ותורמים לאיכותו. פתרונות ניהול נגר טבעיים עתידים לייצר ערך ממגוון התועלות הכלכליות, החברתיות, הבריאותיות והסביבתיות הגלומות בהם, וכן לתרום לשימור ערכיותם של הנחלים ומאגרי המים בישראל.
יו"ר הועדה המחוזית תל אביב, אדר' דניאלה פוסק: "מברכת על סיום שלב נוסף בקידום הקמת ה-"סנטרל פארק" של מטרופולין תל-אביב אשר יהווה מרחב של טבע, נשימה והתרגעות בלב מטרופולין הולך ומצטופף, לתושבי המרחב ולדורות הבאים".